maanantai 1. heinäkuuta 2013

Muksat aksat

Jee, taas hyvä treeni alla.
Koira toimi kentällä jälleen hyvin, ei puhettakaan, että olisi sinkoillut mihinkään vaikka meinasi joissain mutkissa aiheuttaa mulle sydänpysähdyksen kun ehdin ajatella, että "sinne se nyt lähti".

Tehtiin ohjausharjoitusta kahdella esteellä ja putkella sekä keppejä. Kepeillä menee vähän pystyssä, en tiedä johtuuko siitä, että on niin kauan aikaa siitä kun viimeksi niitä teki tai, että onko vähän jumissa vai mikä. Ohjaamalla sain kuitenkin matalaa kulkemista. Hyppyharjoitus meni hyvin ja vielä paremmin kun sain ohjeita mitä linjoja kannattaa seurata ja miten koira kannattaa ajaa esteelle niin, että tekee tiukan käännöksen. Vitsi miten siistiä :)

Kotona ollaan siirrytty täysin käsiruokintaan, eli kaikki ruoka koiralle tulee minun ja tekemisen kautta. En ajatellut käyttää ruokaa vireen rakentamisessa mutta mielestäni koiran on hyvä ymmärtää, että tekemisen kautta minulta saa sen palkan. Ketjutus on oikea kun koira ymmärtää, että tekemällä minulle jotain saa se minulta jotain. Lisäksi saan luvalla hinkata ihan perusteknisiä asioita kuten luoksetuloa, kapulanpitoa ja sivulla pyörimistä. Miten siistiä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti