keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Maalimiehet haussa

Tiistaina oli hakutreenit. Olipahan treenit... huoh. Enemmän into kuin järkeä varmaan kuvailee meidän menoa parhaiten. Olin päättänyt kokeilla hieman hallintaa metsässä ja juoksuttaa koiraa minun ja maalimiehen välillä.

Kolme maalimiestä, kaikki valmiina. Ekalle pistolle meni kiemurojen kautta mutta löysi. Maalimies palkkasi ruualla, minä kutsuin takaisin, pistin koiran liinaan ja maalimies hetsasi palkalla. Kävin hakemassa koiran ja maalimiehen.

Toka maalimies oli kallion takana. Koira ei löytänyt vaan alkoi tämä kuuluisa höntsäily. Se juoksi ympyrää ja kohelsi enemmän kuin yritti oikeasti hajulle. Lopuksi pyysin maalimiehen antamaan ääniavun. Palkkauksessa sama homma kuin ekalla.

Kolmas maalimies oli todella syvällä, ~50-60m. Jumi teki ekan hallitun piston mutta ei irronnut tarpeeksi syvälle, maalimiehen arvion mukaan kaarsi takaisinpäin vajaa 10m ennen piiloa. Otin koiran takaisin keskilinjalle ja pieni ääniapu ja uusi lähetys. Suora pisto maalimiehelle ja palkkaus sama kuin aiemmilla.

Ensi kerralla on pakko ruveta työstää tuota hajutyöskentelyä. Täytyy toivoa, että olisi suht tuulinen päivä jotta päästään tekemään hajumuistikuvia ja kenties jopa vähän tuulityöskentelyä. Mutta koira oli kyllä niin tyytyväinen taas hakumetsässä ettei tosikaan. Eikä ihme, onhan se siistiä kun metsästä löytyy ihmisiä jotka ruokkii :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti