tiistai 3. syyskuuta 2013

Treenipäivitystä

Perinteinen treenipäivä (maanantai) oli tylsä "istu-autossa" -päivä koiralle. Minulla sen sijaan oli kovin hauskaa :)  Järjestin Amstaffiyhdistyksen nimissä mölliTOKOilut ja 20 osallistujalla vietimme neljä tuntia Talin treenikentällä.

Pari kierrosta ehdin tehdä Jumin kanssa ennen ja jälkeen kisojen mutta otin ihan lyhyttä hyvänmielentreeniä. En ole pitkään aikaan kertoillut mitä tottikselle kuuluu joten nyt seuraa lyhyt katsaus siitä mitä ollaan puuhailtu.

Tuossa muutama viikko sitten päätettiin apparin kanssa, että ruvetaan "vetämään pois" koiraa seuraamisessa. Eli kun herpaantuu tai vaihtoehtoisesti on ihan ok (vaihdellen) niin appari yhtäkkiä pysäyttää koiran ja ohjaaja jatkaa pari askelta. Siitä sitten kova hetsi ja jatketaan. Kun koira tulee seuraamiseen vauhdilla ja hyvin niin siitä palkka.

Tämä toimi ihan ok mutta edelleen (minusta) haukku ja tekeminen oli edelleen kovin teknistä. No joku treenikerta tässä niin palkkasin pallolla ja appari huikkasi, että älä käske irti vaan hän nippaa. Ja niin hän nippasi Jumia nivusista ja sieltä tuli pieni ärrimurri ja koira puri tiukemmin palkkaan kiinni. Tätä hyödyntäen olen siitä lähtien ihan fyysisesti "taistellut" koiran kanssa ja leikkinyt. Viretaso on koiralla aivan tyystin erilainen, nykyään se varastelee palkkoja (!!), haukkuu sivulla ja se haukun ääni on muuttunut mekaanisesta sellaiseen räkäposkella "anna-tänne-se-palkka". Olen hirmu tyytyväinen ja nyt vaan yritän rakentaa tän päälle sitä teknistä koska seuraaminenhan meillä hajosi tän viretaso-noston yhteydessä (huoh) ja nyt koira edistää hieman mikä hankaloittaa käännöksiä.

Tänään taas jäljelle ja muutaman viikon kuluttua on yhdistyksen maastoleiri (jee!) ja siitä muutama viikko niin on parhaimman treeniryhmän tottisleiri (JEE!). Tässä vielä kuva Jumin naamasta tältä aamulta... Taisi sekin huomata, että ulkona näytti kylmältä ja ällöltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti