maanantai 16. syyskuuta 2013

Metsäjälki vol. 2

Sunnuntaina oli vuorossa esineruutua ja metsäjälkeä.
Esineruutu tallottin todella pienelle alueelle, 10x20m ja esineitä oli neljä. Jep. Tätä pitää harjoitella. Koira kyllä nosti kaikki neljä esinettä mutta koska olen harjoitellut sen kanssa puhtaasti etsimistä (kerran aikaisemmin ollaan vaan tehty varsinaista esineruutua tallotulle alueelle) niin se ei selvästi yhdistä hajua ja esinettä tuossa hommassa. Siellä se meni ympäriinsä ja juoksi onnellisena. Kun se hiukan jaksoi keskittyä niin nousi sitten kaikki esineet.

Metsäjälki oli 300m pitkä, viisi purkkia ja sai maustua tunnin verran.
Janalähetys ja hirveä koohotus päällä taas. Eka purkki olisi jäänyt mutta autoin koiraa sen verran koska sillä oli aivan "väärä" mielentila minkäänlaiseen keskittyneeseen työskentelyyn. Ekan ilmaisun jälkeen rauhoittui sen verran, että annoin uuden käskyn ja päästin irti. Se sai siis taas mennä villinä ja vapaana, eli en roikkunut liinan päässä. Meno on sitten juurikin sitä, villiä ja vapaata mutta hitto sentään, se kyllä tekee ja keskittyy. Hyvin nosti taas kaikki seuraavat neljä purkkia ja vaikka lähti tarkistamaan mun torstaiset harhat niin päätyi kuitenkin menemään oikeaan suuntaan kun jäljet eivät ristenneet.

Pitää _ihan oikeasti_ vaan luottaa koiraan. Seuraava jälki tulee olemaan vieraan tekemä viiden purkin kisapitkä jälki (500-1000m) ja sen jälkeen pyrin siirtämään koiran pois purkeista kepeille lyhyimmillä jäljillä. Jos siirto onnistuu vielä tämän kauden aikana niin tavoite ennen kauden loppua olisi tosiaan se kisapitkä jälki joka on jonkun muun tekemä ja kuudella kepillä. Katotaan...

Oli muuten pienesti väsynyt koira kun kävin vielä 10km lenkillä Luukissa tuon aamupäivän treenin jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti