maanantai 25. maaliskuuta 2013

Maanantai on joskus niin maanantai

Hirveällä innolla treenikentälle. Olin ypöyksin! Mikä pettymys... Eka kierros meni hitaasti mutta ihan ok. Koira ei ollut terävimmillään mutta ajattelin sen paranevan tokalle kierrokselle (viime aikoina ekat kierrokset olleet ok, tokat superia).

Tehtiin täyskäännöksiä ja pitkiä seuraamisia. Sain korjata ja koira kesti sen. Käännöksissä autan kädellä hieman, eteenkin tuntuu olevan näyttävät käännökset hankalia kun vire on vähän matalammalla jolloin ne helposti jää vaisuiks. Tein pari kiertoa ja jääviä "oikeinpäin". Niissä hitaasti jäävistä tuli vaan sanallinen palkka ja nopeat jäävät pallopalkalla. Tuntuu toimivan.

Laitoin koiran autoon puoleksi tunniksi ja jo mennessäni kentälle tokalle kierrokselle tunsin, että koirassa ei ole juurikaan virtaa. No, tätähän tää on - aina ei ole superviritetty koira. Silti on pakko tehdä. Tein pääosin pitkiä seuraamisia jossa hain virheitä (koira alkaa vilkuilemaan) jotta pääsen korjaamaan (pieni nykäisy) ja palkkaamaan (sanallisesti + pallo paitsi jos lähtee sanasta edistämään jolloin jatketaan pari askelta kunnes korjaa ja siitä palkka). Toimi kohtuullisen ok mutta Jumi oli selvästi väsynyt.

Olen ottanut tavaksi haukuttaa ja nostaa koiraa "äärimmilleen" juuri ennen autoon viemistä jolloin aina lähetään "kivaan aikaan" pois kentältä. Tänään sai kaivamalla kaivaa sitä haukkua ja virettä lopussa. Koira pälyili muualle ja kiviäkin kiinnosti. Lopulta sain pari keskittynyttä haukkua ja siitä sitten palkka ja autoon.

Huomenna doboilemaan ja keskiviikkona jos kehtaan ja jaksan niin käyn HPHn treeneissä ihmettelemässä jos sieltä saisi apuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti