sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Hyvänmielentreenit


Eilisen treenin jälkeen oli vain yksi kysymys mielessä; "Voiko se tosiaan joskus olla näin helppoa?"

Olen tässä pitkin kevättä ja näitä postauksia valitellut täyskäännöksiä ja sitä, että mä en ihan tiedä mitä niiden kanssa edes pitäisi tehdä. Ratkaisuna olen sitten ollut tekemättä niitä. Ei ehkä kovin pitkäkantoinen ratkaisu mutta se on ollut sellainen "toistaiseksi" kun en ole tiennyt miten korjata tai parantaa niitä.

Viime viikonloppuna meillähän oli se tottispäivä ja silloin vinkkinä annettiin kehon käyttöä täyskäännöstä valmistelevana. Mitään muuta en sitten maanantaina tehnyt kuin tamppasin jaloilla kulmia mutta ei siitä(kään) tullut lasta tai paskaa. Kotona se toimii namilla. Koira pyörii vaikka itsensä ympäri joka suuntaan jos saa namia. Käännökset korkeassa vietissä toimii nekin namilla (tai oikeasti käsiapu). Tekee tosi näyttäviä käännöksiä... mutta ilman namia/käsiapuja niin jaksaa hädin tuskin kääntyä.

Takaisin eilisiin treeneihin. Ekalla kierroksella tein pari käännöstä ja taas oli kakkakuraa. Muuten kierros meni hyvin ja hienosäätöä on edelleen mutta todella hyvin Jumi sietää jo korjaamista seuraamisessa ja jopa hyvin pitkiä seuraamisia. Siinä sitten pohdittiin käännösten tekemistä, opettamista ja miten saisin ne kuntoon. Syntyi suunnitelma.

Kierros nro 2. Kolme tamppaavaa täyskäännöstä namin avulla niin, että pylly lentää kauniista ja heti käännöksen jälkeen namin sijasta kainalopallo. Sen jälkeen namit jätettiin pois (käsiapu säilyi) ja tehtiin pelkkiä käännöksiä kainalopallon avulla (toki ennakoivasti tamppaamalla) kolme kappaletta. Lopuksi pallo taskuun ja valmistelin kunnolla ilman käsiapuja ja voilá nehän hitto onnistuu. Tässä oli kyse siis pelkästään asioiden yhdistämisestä.

Koira osaa jo sen käsiavulla/namilla pyörimisen. Se osaa jo täyskäännöksen vireessä mutta ei näyttävästi. Ainoa uusia asia oli tuo tamppaus (eli valmisteleva käännös). Nyt kun nämä yhdistettiin niin lopputulos oli koira joka siinä vaiheessa kun alan ottamaan lyhempää ja korkeampaa askelta alkaa keinumaan ja tarjoamaan käännöstä. Niin mieletön tunne.

Tätä harjoitellaan lisää huomenna :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti