maanantai 4. helmikuuta 2013

Viikonloppu ystävän kanssa

Noomi tuli meille hoitoon perjantai-aamusta. Lähdin heti aamutuimaan koirien kanssa yhteislenkille sillä vaikka kaverukset ovat tavanneet niin eivät ole koskaan olleet kuitenkaan keskenään vapaana. Käytiin siis ensin vähän päästämässä höyryjä lenkillä jonka jälkeen sitten kotiin ihmettelemään kissoja.
Noomin viikonlopun tehtävä oli vartioida kissoja. Se vahtasi niitä vaikka silmät luppas ja selvästi väsytti. Herkeämättä piti niitä tuijottaa. Kissat olivat alkuun sitä mieltä, että "tää uus tyyppi on aika hirvee" mutta nuorin kissa Sohjo otti ennakkoluulottomasti Noominkin vastaan kiehnäten tyypin naaman ja nuolemalla nenää. Voi olisipa ollut kamera ikuistamassa Noomin ilmettä kun tämä tapahtui...

Koko viikonloppu siis sujui koirien ehdoilla, leikittiin, lenkkeiltiin, käytiin pellolla juoksemassa, treeneissä ja löhöiltiin. Ihanan rauhalliset pari päivää. Kyllä sen huomaa, että koira nauttii kun sillä on on kaveri ja nimenomaan samaa lajia edustava kaveri. Voi sitä riemua kun sai aamupainia tai juosta toista kumoon pellolla. Nyt kun Kurtun synnytys lähenee ja sieltä tulee se x määrä pentuja niin olen todellisen pulman edessä. Järki sanoo, että ei ole pennun aika vielä. Sydän ja kaikki muu huutaa, että jos siellä on "sellainen" yksilö niin pakkohan se on ottaa. En tiedä. Oli ihanaa kun koirat selvästi viihtyy keskenään mutta Jumista huomaa myös sen, että siellä aika ajoin pilkisti pientä mustasukkaisuutta. Toki tilanne olisi todennäköisesti eri jos kyse olisi samassa laumassa kasvaneesta kaverista. Rehellisesti niin vaikka se toinen koira "menee siinä samalla" niin onhan siinä tuplasti työtä. Ja Noomi sentään on fiksu ja filmaattinen aikuinen koira eikä mikään hirviöpentu joka syö kaiken ja pissii ympäriinsä.

Ja viikonlopun tosi hyviä uutisia: Jumin pentu Nala (Cotta's Dream Bit of Magic) oli Keuruulla sunnuntaina ROP-pentu! Tuomarina Kimmo Mustonen. Onnea kasvattajalle ja omistajalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti