lauantai 23. helmikuuta 2013

Staffien ja Amstaffien talviharrastuspäivä

Nyt on puolet viikonlopusta vietetty talviharrastuspäivän merkeissä. Todella mukava tapahtuma ja ihanasti kokosi väkeä yhteen.

Me mentiin Jumin kanssa paikan päälle heti aamusta. Silti oltiin myöhässä möllitokon paikallaolosta mutta tehtiin sitten paikallaolo AVO-luokan kanssa ja yksittäisliikkeet ALOjen jälkeen. Hyvin meni liikkeet, mun kisajännitys on selvästi "vähenemään päin" koska en edes huomannut yleisöä. Seuraaminen oli ok, käännökset väljät, jättävät vähemmän hyvät, luoksetulo vino, hyppy huono (no sitä ei olla edelleenkään harjoiteltu ollenkaan) mutta yleisfiilis oli hyvä. Koira teki mielellään ja hyvällä draivilla. Kuvat Ulla Hellstén.
Käytiin myös kokeilemassa taakanvetoa. Olin kysynyt valjaita Tippikseltä ja sitä kautta sainkin kokeiltua (ja ostettua) Jumille taakanvetovaljaat tänään. Käytiin ne päällä kokeilemassa kärryn vetoa ja ruvetaan varmaan lumien sulattua käymään treeneissä ahkerammin. Tarkoituksena kasvattaa tuohon sprintterivartaloon vähän lihaksia ja koirakin nauttii selvästi vetämisestä. Nyt talvella ajattelin ehti vähän pulkkaa vielä vedättää.

Paikalla oli paljon muutakin, käytiin MPP:tä kokeilemassa (vaaka kiinni seinässä josta lähtee naru jonka päässä patukka) jossa koiran vetokyky siis mitataan. Jumi kellotti 47kg koska keskittyi lähinnä ravisteluun. Makkaransyöntikilpailussa ei päästy sijoille vaikka makkarat kelpasi ja kävinpä otattamassa pärstäkuvat Jumista kun Koiravalokuvaus oli paikan päällä. Toivottavasti onnistuivat :) Ehdittiin vielä rally-tokossa pyörähtää ja saimme nauttia koiratanssi-esityksestä. Itseäni aina ihmetyttää miten jopa kovin kummallisia temppuja ihmiset saa opetettua koiralleen ja miten hienoa on katsoa saumatonta yhteistyötä koiran ja ihmisen välissä.

Viehejuokseminen, agi, dobo ja mätsäri jäi meiltä tänään väliin kun tultiin sitten kotiin huilimaan huomista varten. Vähän jännittää kun koira on vetänyt zetaa koko päivän, että mitenköhän se jaksaa huomisen. Tänään kuitenkin on riehuttu monen päivän edestä ja ollut uusia kokemuksia ja vanhoja kavereita.

Kiitos järjestäjille, oli äärettömän mukava päivä ja tällaisia saisi olla useamminkin.
Päivän päätteeksi uusia kuvia Jumin mukeloista jotka tänään siis 1½ viikkoa vanhoja. Pojat yllä ja tytöt alla. Kuvat Laura Harva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti