torstai 21. helmikuuta 2013

Helsingin koirauimala

Kävimme ekan kerran Helsingin Koirauimalassa tällä viikolla. Aiemmin on tullut käytyä Hyvinkään Koirauimalassa mutta jostain syystä en ole käynyt täällä Helsingissä vaikka se olisi huomattavasti lähempänä kuin tuo Hyvinkään.

Soitin sinne maanantaina ja varasin ajan. Nainen jonka kanssa juttelin puhelimessa oli todella mukava ja kysyi jossain vaiheessa varausprosessia, että minkä rotuinen koira minulla on. Olin siitä vähän ihmeissäni mutta vastasin, että amstaffi. Siihen hän sitten ehdotti, että haluan varmaan sen "lämmitetyn altaan". Mistään mitään tietämättä vastasin, että toki haluan ja sulkiessani puhelinta jäin miettimään, että missäköhän avannossa ne koirat ui jotka eivät halua "lämmitettyyn altaaseen".

Paikka itsessään on melko pieni mutta todella siisti. Jos vertaan Hyvinkään niin sanoisin, että siistimpi ja selvästikin rauhallisempi ja hiljaisempi. Kuivatusloosseja oli riittävästi ja altaita tosiaan sen kaksi. Molemmille altaille on omat kuivatusloossit ja pesupaikat. Olin hiukan etuajassa ja meitä ennen olleet uimarit sai nauttia Jumin konsertista. Se oli ihan pähkinöinä kun tajusi, että pääsee taas pitkästä aikaa uimaan.

Altaat on pienet ainakin tällaiselle "isolle" koiralle joka nauttii veteen hyppäämisestä ja lelujen noukkimisesta. Vesi oli ihanan lämmintä (28 astetta ja se toinen allas on muuten 22, ei siis mikään avanto..). Edellisillä uimareilla oli ollut ohjaaja joka siinä ennen meidän vuoro siisti altaan reunat vedestä ja kun näki miten innokas uimari Jumi on ehdotti, että laittaisi vastavirtauksen päälle.

Vaikka allas oli "pieni" niin tuo vastavirta selvästi teki tehtävänsä. 30 minuuttia uintia ja koirani läähätti. Ei se ikinä aiemmin ole läähättänyt pelkästä uimisesta... Ja kerrankin koira oli hiljaa eikä pyrkinyt enää takaisin kun oli aika lähteä.

Voin siis suositella ilolla Helsingin Koirauimalaa ja minulle se on lähempänä kuin Hyvinkää (ja halvempi!) joten käymme varmasti jatkossakin tuolla Helsingissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti