keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Maanantaitreenit ja epätoivo

Pakkaslukemat natisi -15 asteessa kun (päättömästi) astelin kentälle. Olisi pitänyt luottaa siihen "perstuntumaan", että tänään ei kannata mutta kun tekee mieli treenaa niin minkä sille mahtaa. Olin päättänyt tehdä pari pidempää seuraamista, kulmia muutama ja kierron kautta pysäyttäviä liikkeitä  molemmilla kierroksilla.

Seuraamisessa alkaa olemaan vire ja tahto oikeassa kohtaa mutta se onkin ainoa kohta joka toimii. En ymmärrä tuota koiraa. Tuntuu kuin se mielummin arpoo käskyt kun oikeasti ne kuuntelee. Istu, maa, seiso. Toimii koska vaan kun ei ole suorittamassa samanaikaisesti toista liikettä. Piilokierron kautta maa-käsky yleensä aiheuttaa istumista, istu-käsky maahanmenoa jne. Eniten itseäni ärsyttää se, että koira on selvästi epävarma. Kyse ei voi olla käskyjen "osaamattomuudesta" mutta jostain syystä koirasta selvästi kumpuaa pieni epävarmuus kun alla on liike ja siltä pyydetään toista liikettä. Tämä sama ongelma toistuu selvästi jätöissä jossa pyydetty liike on hidas jos sitä tapahtuu ollenkaan.

Loppujen lopuksi hinkkasin sitä kierrä-maa / kierrä-istu / kierrä-seiso -käskyä niin paljon, että sain molemmilla kierroksilla kaksi tyydyttävää suoritusta jokaisesta liikeestä. Ihana kuitenkin huomata, että koira tekee mielellään työtä ja, että on löytynyt palkka josta koira oikeasti palkkautuu.

Kevättä odotellessa (ja lämpimämpiä treenikelejä!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti