perjantai 27. maaliskuuta 2015

Siirrän palkkani suoraan eläinlääkärin tilille

Nyt alkais jo riittämään.

Maaliskuu ei todellakaan ole Jumin kuukausi... Tähän mennessä saldona on eturauhastulehdus, patti, katkennut hammas ja nyt viimeisenä itsenäinen lääkitys. Jumi ja Brio oli ensimmäistä kertaa keskenään kotona muutamaan viikkoon (Jumi ollut minulla mukana töissä hammasleikkauksen takia). Kun tulin kotiin huomasin lattialla tyhjän purkin Rimadylia ja kaksi iloista koiraa. Soittelin siinä sitten muina miehinä eläinlääkärille, että pitääkö tuolle nyt sitten tehdä jotain ja sain kauhukseni kuulla, että syöty määrä hipoo sellaisia lukemia, että saattaa olla oikeasti vaarallista.

Siinä sitten apteekin kautta (Antepsin ja lääkehiiltä) MeVettiin hakemaan Cytoteciä ja lisäohjeita. Keskiviikko-torstai välinen yö meni vahvasti lääkityksen merkeissä. Pakkojuottaa ei onneksi tarvitse kun riittää, että sekoittaa pienen määrän märkäruokaa pariin litraan vettä niin kaikki menee alas. Torstaina käytin molemmat koirat sitten MeVetissä verikokeissa. Brion kokeet oli puhtaat (kuka yllättyi?) ja Jumilla toinen munuaisarvoista koholla (kreatiini). Ei muuta kuin kotiin lääkitsemään ja juottamaan ja ohjeena oli, että perjantaina heti aamusta nesteytykseen.

Tein työtä käskettynä - juotin ja lääkitsin. Juotin illan aika ehkä joku viisi litraa vettä ja vaikka yö oli lyhyt (n. 6 tuntia kusetusten välissä) niin siivosin aamulla sellaiset viisikymmentä litraa kusta lattialta. Ainakin on ollut sisäelimillä tekemistä yön aikana. Aamusta heti takaisin MeVettiin ja sinne se sitten jäi nesteytykseen, kirkkain silmin katsoi perääni kun lähdin. Byhyy, mä en varmaan ikinä totu siihen, että jätän tuon koiran (ylimääräisen raajani) mihinkään. Illalla saan käydä hakemassa kotiin ja päivän aikana katsotaan uusiksi arvot. Huomenna on vielä yksi veriarvokontrolli ja varmaan sitten viikon päästä vielä kolmas. Huoh.

Voisin varmaan oikeasti pyytää palkanlaskijaa vaihtamaan eläinlääkärin tilinumero omani tilalle.

Jumin paino eilen 28,5kg
Brion paino eilen 28,3kgEi kommentteja:

Lähetä kommentti