torstai 5. maaliskuuta 2015

Anna sen vaan purra

Kaupungissa (ja miksei maaseudullakin) tulee usein omistajia vastaan jotka mielellään sysää koirankouluttamisen jonkun muun niskoille. Siis oman koiransa kouluttamisen.

Olen jo aiemmin puurnannut täällä huonosti ohittavista koirista joten otetaan irtokoirat tällä kertaa suurennuslasin alle. Noh, ensinnäkin taajamaa-alueella koirien irtipito on kiellettyä jos se koira ei ole heti kytkettävissä. Heti kytkettävissä ei tarkoita viiden minuutin jälkeen ekasta "tänne" käskystä. Se ei myöskään tarkoita, että koirasi pääsee karkaamaan jonkun toisen koiran tai ihmisen luo. Ainakaan jos se on aggressiivinen tapaus (tai et tiedä, tai et osaa lukea koiraasi tai jotain muuta).

Pahin kaikista on tuo "anna sen vaan purra".
Tuon lauseen kuulee usein jos toinen koira karkaa minun koirien luokse. Tai sitten se lievennetty versio jossa todetaan, että "vois se sitä vähän pyörittää, että ottaisi opikseen". Hetkinen, mikäs logiikka se tuo on... Tämä toinen henkilö on siis niin patalaiska ettei jaksa kouluttaa omaa koiraansa siihen, että ei karkaisi toisten koirien luokse joten siksi ko. henkilö pyytää, että minun koirani tekisi jotain tarpeeksi pahaa, että karkaileva koira ottaisi opikseen. Vastuun siirtoa anyone?

Eli tämä vastaantulija haluaa, että minun hyvinkäyttäytyvät koirat jotka eivät rähise tai pure tai muutenkaan ole aggressiivisia oppisivat, että irtokoiria pitää purra tai hyökyttää koska irtokoirien omistajia ei jaksa kiinnostaa kouluttaa omia aggressiivisia koiriaan. Eli kun se sesse tulee hampaat irvessä kohti niin sen sijaan, että niitä juostaisi kiinni / otetaan kiinni / käskytetään / tai muutenkaan kouluteta niin tämä omistaja haluaa, että minun koirani ehdollistetaan puremaan. Tsiisuskraist. Oikeasti?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti