torstai 3. lokakuuta 2013

Pennun kanssa suuria iloja ja pieniä suruja

Brio muutti perjantaina 27. päivä luokseni.
Lauantaina ja sunnuntaina fiilistelin pentua, hieman ehkä matalaviettinen mutta kyllä sen saisi rakennettua. Maanantaina käytiin treeneissä ja pentu oli jotenkin todella flegu ja kuvittelin sen johtuvan väenpaljoudesta ja pimeydestä ja kylmyydestä.

Little did I know.

Tiistaina paskottiin sitten vettä. Ruskeaa vettä. Aamulla tuli vielä vähän kiinteää ja muuten "puhdasta" vettä. Kattelin pentua illan verran ja yöllä sitten aloitti oksentamaan vedet mitkä joi ihan itse. Ei siinä muuta mutta pennut kun menee niin nopeasti huonoon kuontoon joten päädyin viemään pennun sillon yöllä jo Viikin pieneläinpäivystykseen.

Viikissä suojapukuihin pukeutuneet kandit otti meidät vastaan ja ottivat verikokeet + paskakokeet. Parvo oli toki ensimmäinen epäillys (vaikka pentu on saanut parvorokotteen). Vatsaa myös palpoitiin läpi vierasesineiden varalta ja eläinlääkäri tuli myöhemmin ultraamaan. Parvo oli negatiivinen, giardia negatiivinen, ultra ei näyttänyt mitään erityistä. Lopputulos > suolistotulehdus.

Brio jäi YESiin melkein 12h tarkkailuun / nesteytykseen. Kävin seuraavana päivänä hakemassa pennun kotiin ja koira oli ihan erilainen kuin siihen mennessä kertaakaan. Vaikkakin väsynyt niin virtaa ja elämää riitti, lelujen jahtaamista ruoka oli ihan ykkösjuttuja. Nyt kaikki on ollut ok jo pidemmän aikaa ja pikkuhiljaa alan uskomaan, että tuo koira säilyy minulla hengissä... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti