torstai 17. lokakuuta 2013

Ensimmäinen makkarajälki

Brio kävi eilen tekemässä elämänsä ensimmäisen makkarajäljen (eikä edes ollut makkaraa jäljellä!). En itse perusta makkararuutuihin vaan minusta pennusta opetetaan alusta lähtien siihen, että jäljellä on suunta. Ulkona alkaa olemaan aika jäätävät oltavat ja tänään on pohjoiseen tullut ekat lumet joten nyt on pakko vääntää sitä jälkeä kun kerran vielä pystyy. Jumi teki myös jälkeä ~100m verran. Esineet jäljellä. Kaahailua, sekoilua ja huonoja ilmaisuja. Voi huoh (tosin en odottanut mitään muuta kun viime jäljet on ollut metsä-versioita).

Jäljen jälkeen käytiin tekemässä tottikset. Briolle olen tällä hetkellä opettamassa istu / maahan / seiso / seuraa (perusasento) ja kolme ekaa kosketuspisteillä (joista toivon mukaan on hyötyä jäävissä myöhemmässä vaiheessa. Lisäksi olen aloittanut haukku-treenit, eli haukusta ohjaaja aktivoituu (antaa ruokaa).

Jumin treenit ei mennyt kovin hyvin, vähän matalavireinen. Siitä olen kuitenkin ihan äärettömän tyytyväinen, että meillä käännökset (oikea ja vasen) toimii äärettömän hyvin ja koira pysyy mukana. Nyt vaan tiivistämään vasenta käännöstä, että saadaan se täyskäännös sieltä onnistumaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti