keskiviikko 28. elokuuta 2013

Ihme tassuvaiva

Jumin tassu on ollut kipiä jo melkein kuukauden. Kaikki alkoi itseasiassa elokuun alussa kun oltiin mökillä ja koira uiskenteli koko päivän. Illalla kun päästiin kotiin huomasin iltakusetuksella, että koira ontuu.

Nopeasti katsottuna löytyi viiltohaavat toisesta takatassusta mutta tuntui haavana kovin merkityksettömältä ja ihmettelin, että jos se tosiaan niin "pientä" ontuu. Viikko varjelin jalkaa ja ehdin jo epäillä pahinta (lihasrevähdystä) kun lähdettiin Joensuuhun ja koira oli ihan puhdas liikkeistään. Joensuussa lauantai-illalla se oli taas epäpuhdas mutta sunnuntaina puhdas. Joensuu-reissun jälkeen minä sitten jäin lomalle ja tiistaina kun se etujalka kosahti siellä jäljellä niin vein keskiviikkona eläinlääkäriin. Sehän totesi etutassussa olevan haava (no sen tiesin jo), ei vierasesineitä ja sai kotiin shamppoota (Malasebia) ja jotain voidetta.

Lähdettiin torstaina sinne Ahvenanmaalle ja siellähän se tassu vasta kipeä olikin... Olin onneksi käynyt hakemassa Bacibactia apteekista ennen lähtöä joten sitä siveltiin aika haipakkaa koko reissun ajan. Tossujakin joutui käyttää mutta niistä ei ollut juurikaan hyötyä kun eivät pitäneet märkää. Tassu oli melkein jatkuvasti kostea joka johti siihen, että anturasta lähti kuoriutumaan paloja (haavasta lähti "purkantumaa"). Mä olin niin helisemässä tuon tassun kanssa sillon sunnuntaina kun päästiin pois sieltä saaresta ettei tosikaan.

Onneksi se haava kuivui nopeasti ja koko reissun jälkeinen viikko tehtiin lyhyttä lenkkiä ja tossun kanssa ainoastaan. Rasvaa ja pesua ja rasvaa. Sillä se parani melko hyväksi ja viikonlopun meni ihan ok näyttelyissä (pehmeä pohja).

Tällä hetkellä tassussa ei siis ole enää haavaa (ollut pitkään aikaan) mutta tuo anturavamma vaivaa edelleen kovalla pohjalla tai jos tassu on ehtinyt kostua kunnolla ja siitä epätasaiselle pohjalle. Tästä syystä koira on edelleen "saikulla" kaikesta metsätoiminnasta ja agilitystä mikä toki on minun mielestä ihan prceestä. Koko loma meni kotona maatessa kun koira ei voi tehdä mitään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti