lauantai 11. toukokuuta 2013

Jälkipäivä kera Korrin

Pekka Korri tuli vetämään meille jälkipäivää Tuusulan metsikköön.
Käytiin aamusta läpi suht tuhti annos teoriaa sekä jokaisen koirakon tasoa ja tavoitteita. Kerroin "meidän" (eli minun) ongelmasta painostaa koiraa ja miten se tekee minun mielestä epätarkkaa jälkeä.

Metsät oli täynnä harhajälkiä ja todella haastavia. Jumille poljettiin 500m jälki johon välinameja ~30m välein. Se lähti alussa todella hyvin, irtosi jäljelle ja ajoi tarmolla. Sitten tuli sama kuin viime kerralla, eli namin päällä kusiaisia ja niitä alkoi kuopimaan. Siitä meni keskittyminen mutta itse pyrin olemaan mahdollisimman "pieni". En auttanut enkä lähettänyt takaisin jäljelle vaan pyörittiin siinä hetki. Näin loppupalkan (patukan) ja lähdin viemään koira oletetun jäljen poikki. Jumi nappasi hajun ja jäljesti loppuun palkalle.

Nyt täytyy vaan rakentaa niitä keppejä todella siisteiksi ja ihaniksi ja mahtaviksi ja sitten viedä ne tiheästi sinne jäljelle jotta se oppii pysymään tehtävässään. Nameista se ei selvästi palkkaudu joten nyt viimeistään lopetan niiden viljelemisen.

Lopuksi tehtiin esineruutua niin, että yksi esine vietiin näkähavainnoilla ja samalla reissulla avustaja viskasi toisen niin, että koira ei nähnyt sitä. Ei olla taas vähään aikaan tehty etsintöjä joten koira kävi kusaisemassa ja jolkottelemassa siinä hetken. Menin lähemmäs ja käskin uudestaan ja voi sitä riemua kun sieltä löytyi pallo! Koira takaisin lähtölinjalle ja lähetys vasempaan takanurkkaan. Sinne se perskule irtosi nopeasti ja hyvin, nosti hanskan ja toi sen loppuun asti. Oli niin nätti pisto, että eikun autoon :)

Aivan mieletön päivä ja ihan tajuttoman paljon uusia juttuja ja ideoita. Pitkästä aikaa tekee mieli mennä uudestaan sinne jälkimetsään...

Ainiin, ja tulipa ensimmäinen kyy nähtyä. Olkaahan varovaisia niiden koirien kanssa tuolla metsässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti