torstai 5. kesäkuuta 2014

Variocage Double XXL

Pakko pyhittää kokonainen blogipostaus tuolle Variocagelle. Omassa arkisaasteessa sitä sivuutin mutta on se niin hieno, että pakko siitä on kirjoittaa ihan kokonaan oman jutun.

Ostin uuden auton sillä ajatuksella, että koirilla on kivemmat oltavat ja alla olisi turvallisempi menopeli (ja koska halusin toimivan radion). Päädyin (en omasta halusta) Ford Focukseen johon menee Variocagen Double XXL takapaksiin aika mukisematta. Variocage on siis kolaritestattu koirahäkki.


Halvemmalla irtoaisi varmasti veräjä tai mittatilaushäkki mutta minulle tärkeintä oli nimenomaan se, että se ympäröivä kori imee sen takaata tulevan iskun itseensä. Nykypäivän autot kun on suunniteltu siten, että lyhenevät peräänajossa takakontin verran jopa pienemmissäkin vauhdeissa.

Olin siis pitkään haaveillut tuosta Variocagesta ja lopulta tuli "thö päivä" eli häkki tilaukseen. Jotain 800e ja rapiat tuli hinnaksi. Halpaa kuin saippuaa mutta onneksi on osamaksu - ei siis tunnu missään. Häkki tuli ja se asennettiin Focuksen paksiin maksimimittoihin, ei mitään väljyttä sivuilla eikä syvyydessä. Jos olisi isompi takakontti niin syvyyttä saisi lisää sellaisen ~15cm mutta tuon auton paksi ei anna periksi. Mittasin häkkien sisämitat ja tällä hetkellä yhden koiran yksiö on 51cm x 85cm tiloissa.

Sivuilla sanotaan, että "Esimerkkinä mainittakoon että mm. asiakkaamme Poliisi pitää Double-XL kokoista häkkiä kahdelle saksanpaimenkoiralle riittävänä." mutta niillä taitaa olla häkki maksimimitoissa koska itse en laittaisi amstaffia isompaa tuonne häkkiin.


Olin siirtynyt pois yhteishäkistä jonka mitat oli 90cm x 75xm (jossa koirat pysty makaamaan aika pitkänä kun olivat samassa häkissä) niin tuo Variocage oli tilavuudeltaan hieman pettymys. Aika nopeasti kuitenkin minä ja koirat siihen totuttiin ja molemmat pystyy hyvin koisaa siellä treenien aikana.

Mukana tullut kumimatto haisi aika voimakkaalle alussa mutta haju hälveni muutamassa päivässä. Häkki ei alkuun rämissyt yhtään mutta askarteluun erikoistunut Brio kaivoi omalta puoleltaan pois kuusi vai kahdeksan välityynyä joiden tarkoitus on siis hiljentää häkki. Näiden poistojen jälkeen häkki rämisee hieman. Treenikamat menee pakostakin takapenkillä koska kuten huomata saattaa sivuille ei todellakaan mahdu yhtään mikään ja koska häkki on avoin (kalterit) ylhäältä alas en edes uskaltaisi laittaa sivuille mitään erityisempää koska paskartelu-askartelija Brio (tai Jumi) varmaan söisi kaiken.

Mutta pakko se on sanoa, on mulla paljon turvallisempi olo nyt!

3 kommenttia:

  1. Olen ostamassa Variocage häkkiä Focus farmariin, mutta valmistajan sivujen mukaan double XL on suurin joka menee 2011 ja sitä uudempaan. Oliko tuo uusi auto 2014 siis 2014 mallinen ja sait mahtumaan sinne XXL häkin? Vai ostitko auton käytettynä ja se oli vanhempaa mallia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on Fordin Focus farmari vm 2005 johon tuo DXXL meni hyvin ja nyt on vielä lisäksi siis Volvon V70 vm 2005 johon samainen häkki menee.

      Riippuu varmasti rodusta ja koirasta mutta tuo DXXL on sekin jo aika pieni jykevälle amstaffille joten pienempään häkkiin en ainakaan itse välttämättä laittaisi (tosin tuonne DXXL mahtuu myös iso dobberi hetkellisesti, että ehkä se silmä vähän hämääntyy tuosta koosta ja mitä sinne mahtuu).

      Poista
  2. Oletettavasti valmistajan talukot pitää paikkaansa ja DXXL meni vielä edelliseen Focukseen, mutta ei enää uuteen malliiin. DXL taas ei täytä koko konttia. Täytyy varmaan katsella mittatilaushäkkiä. Kiitos paljon.

    VastaaPoista