maanantai 29. huhtikuuta 2013

Viettiviikonloppu Tuusulassa

Aargh miten pitkään on mennyt ilman postauksia ja niiiiiin paljon tapahtunutta. Jaan nämä tapahtumat kuitenkin eri postauksiin jottei tulisi sellaista kilometrin pituista tarinaa kuvineen kaikkineen.

Jäin lomalle perjantaina ja suuntasin auton Tuusulaan. Siellä odotti italialainen maalimies Fabrizio Coppola (K9ConteDrago). Meillä alkoi kolmen päivän vietinnosto -seminaari. Leikkimään sinne menin ja selitin, että meidän suurin ongelma on koiran keskittymiskyky ja viretason ylläpito. Taisin mainita siitäkin, että minusta sillä on vähän heikko saalisvietti ja puru.


Fabrizio aloitti ekan kierroksen tunnustelemalla ja tutustumalla koiraan. Nahkariekaletta revittiin ja koira oli selvästi innoissaan mutta keskittymiskyky oli "heikohko". Fabun sanoin koiran vietissä ja purussa ei ole vikaa vaan tosiaan se, että fokus vähän häviää koiralta. Lisäksi olin kuin joku ihme pökkelö siellä narunpäässä enkä kannustanut koiraa ollenkaan.


Tokalla kierroksella koiran ympäri tehtiin ihmisrinki jossa saalis liikkui nopeasti ympyrää ja Fabun kohdalla saalis pakeni ulos tai sisään ringistä. Jumin fokus pysyi paljon paremmin jo mutta edelleenkään en ollut tarpeeksi kannustava.

Kun toka kierros oli ohi ja oltiin lopettelemassa käski Fabu tuoda Jumin kolmannelle kierrokselle. Oli kuulema minun aika ruveta puhumaan ja kannustamaan koiraa ja jos ei sanoja tuu niin piiskalla uhattiin... No minähän toin koiran kentälle ja pälpätin sille. Puhuin, hetsasin, kehuin ja jossain vaiheessa naksahti päässä joku katkasija eikä se puhuminen tai elehtiminen enää jännittänyt. Sainkin kehuja siitä, että avasin suuni ja itseasiassa loppuviikonloppu meni hyvin sen kenttä-pälpättämisen puolesta.


Lauantaina tehtiin samaa rinkiharjoitusta kuten perjantaina mutta tällä kertaa hihalla. Molemmilla kierroksilla tehtiin samaa ja mä muistin kehua. Saatiin jopa kunnon haukkua kunhan muistin pönkittää hieman koiraa. Koko ajan mitä enemmän tehtiin harjoituksia sitä vähemmän jouduin tukemaan koiraa ja kokoajan se toimi itsenäisemmin ja varmemmin.



Kierrosten välissä meillä oli luento koiran käyttäytymisestä ja millä vieteillä koira toimii ja mitä niistä hyödynnetään IPOssa. Viikonloppuna oli mukana erilaisia koirakoita ja kaikilla hieman erilaisia tavoitteita. Minulle (ja koiralle) tämä oli lähinnä hurvittelua mutta seassa oli myös "ihan oikeita koiria" :)

Minua viehätti tämä italialainen kovasti. Meillä oli hyvin yhteneväiset ajatukset koirista ja niiden kouluttamisesta ja hän osasi tuoda paljon uusia näkökulmia asioihin mitä ei ole koskaan itse tajunnut tai välttämättä edes miettinyt.  



Tässä vielä pieni videonäyte ekan kierroksen lopusta


Sunnuntaina koira alkoi näyttämään jo hiukan väsyneeltä ja ekalla kierroksella tehtiin tottista. Meni hyvin ja huonosti mutta ei sentään hyvin huonosti! Eipä siinä, ihan iloisin mielin meen BH kokeeseen viikon päästä ja paljon hyviä vinkkejä tuli koiran mielentilan hallintaan ja palkkauksista.


Ennen vikaa kierrosta alkoi koirakin olla jo sen verran nuutunut, että päätettiin tehdä jotain tosi kivaa ja ihan pelkkää leikkiä sen kanssa. No siihenhän se sit meni: oli koiralla tosi hauskaa ja maalimiehellä todennäköisesti myös. Kaikenkaikkiaan oli todella upea viikonloppu, mahtavia koiria ja mielettömän mukavia ihmisiä. Voiko paremmin aloittaa "talviloman"?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti