keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Ruokailua ja ulosteita

Jokakeväinen koiranpaskakeskustelu on taas vilkkaana sosiaalisessa mediassa. Ajattelin lyhyesti ja ytimekkäästi tuoda mielipiteeni esille.
Jos koirasi paskoo sellaiseen paikkaan jossa voidaan olettaa ihmisen kävelevän, ole hyvä ja siivoa ne paskat tai potki ne sivuummalle. Muuten minulle on aivan sama keräätkö vai et.
Jokainen koiranomistaja osaa (tai ainakin pitäisi osata) kertoa melko tarkasti koiransa suolitoiminnasta. Ainakin näin keskustassa asuvana kun pitää se koira käyttää ulkona ja korjata vielä tuotokset niin aika prikulleen ainakin minä tiedän mitä koirani sieltä perästään suoltaa.

Ja sehän suoltaa juuri sitä mitä se on syönyt. Meillä on ollut nyt marras-/joulukuusta käytössä Royal Canin Energy 4800 jossa rasvaa 30%. Se on minun mielestä ollut oikein sopiva ruoka (todella rasvainen kylläkin) ja johtuen sen korkeasta energiapitoisuudesta niin olen syöttänyt sitä kupillisen päivässä (~2-3dl). Nyt kun talvitakit on riisuttu ja näen miten koira liikkuu ilman takkia olen kuitenkin huomannut, että talven aikana on kertynyt ns. lapaläskiä. Koira itsessään ei ole mitenkään tiukassa kunnossa mutta perus-sesseen verrattuna on varmasti keskivertoa kovempi kunto. Itseäni ärsyttää nahan löysyys ja päätin vaihtaa ruokaa kunhan tuo RC säkki loppuu. Vaihtoehtoja olisi sitten muutama... Jumihan ei nirsoile ja se on kaikkiruokainen joten siltä osin uuden ruuan valitseminen pitäisi olla suhteellisen helppoa.



Carnilove
Ensimmäisenä tämän ruuan kohdalla tulee mieleen hinta. 12kg säkki maksaa 80€. Se on aika suolainen hinta "perusruuasta". Rasvaa olisi tosin ihan kohtuudella jaettu (20%) ja lihapitoisuudet kohdillaan.

Canagan
Tästä minulla on tällä hetkellä kokeilussa pieni pussi. Tuntuu maistuvan ihan hyvältä mutta tässä(kin) tulee vastaan hinta. Canagin ruoka on myös sitä parempaa eläinkaupan safkaa mutta eihän se nyt autuaaksi tee. Hinta on kova; 12kg on 76-85€ riippuen mausta. Rasvaa 17%.

N&D Boar
Samaan kastiin kuin edelliset, ei vehnää (vaan perunaa). Lihaa ja nimenomaan sitä kuivattua sellaista. Rasvaa sen 18%. Tässäkin hinta yskittää; 12kg 86€.

Joku noista yllämainitusta tulee mitä todennäköisemmin meille kotiin asti, en vaan vielä tiedä mikä niistä. Ulkonäöllisesti tykkään eniten Canaganin säkistä mutta se on toki ehkä harhaanjohtavin seikka eikä sen perusteella pitäisi valita yhtään mitään ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti