maanantai 22. huhtikuuta 2013

Uusi Latvian Muotovalio

Reissu alkoi perjantaina siinä aamuyhdeksän aikoihin kun tavattiin Anun ja Nikin kanssa Ruoholahdessa ja pakattiin kaikki kamat Anun autoon ja auto laivaan. Matkafiilistä teki kahden tunnin piinaavan pitkä laivareissu (miten ne on aina niin tylsiä?) ja melkein tunnin odottelu, että päästiin satamasta pois. Nopeasti koirat kuselle ja ite käytiin tankkaa vähän ruokaa ja juomaa sataman Rimistä. Sitten nokka kohti Pärnuuta (ja siitä Riika > Talsi).

Harmi vaan, että eksyttiin ensimetreillä... En tajua. Edelleenkään. Onnistuttiin siis ajamaan ~20km ylimääräisen lenkin jo Tallinnassa kunnes lopulta sain ohjattua meidät takaisin oikealle tielle (eikä seurattu sokeana tiekylttejä). Tallinnan päässä tie oli todella huonossa kunnossa mutta onneksi asfaltti tasottui mitä kauemmas keskustasta päästiin. Tie oli yllättävän hyvässä kunnossa (muutamia pätkiä lukuunottamatta) koko matkan perille asti. 
 
Riikassa jäätiin ruuhkaan joten oletettu 20 min läpiajo venyi reiluksi tunniksi. Päästin kuitenkin Talsiin asti ja meidän hotelliin joka sijaitsi keskellä peltoa. Hotelli Residence Kurzeme oli kyllä aivan ihana jos rauhaa ja maaseutua kaipaa. 
 
Lauantaina kehä alkoi siinä yhden pintaan ja tuomari oli ajoissa. Jumi oli yksin valioluokassa, sai SAn ja oli PU-kehässä ensimmäinen. VSP irtosi loppukehästä ja toki se kaivattu serti. Eli Jumista tuli Latvian Muotovalio. Matkakumppani Niki sai myöskin sertin ja valioitui, PN-kehässä neiti oli toinen.
 
Sunnuntaina Jumi oli jälleen yksin valioluokassa ja SAn lisäksi taas PU-kehässä ensimmäinen. Sunnuntaina irtosi myös ROP mutta valitettavasti emme voineet jäädä ryhmiin kun laiva lähti jo illalla Helsinkiä kohti.

Iloisin mielin lähdettiin kotiin päin ja tällä kertaa ruuhkaa ei ollut joten pysähdyksineen meillä ei mennyt kuin ~5.40h matkaan. Tallinnan päässä koirat vielä kuselle ja me käytiin ostamassa viimeiset tuliaiset. Sen jälkeen taas sitä ajantappamista laivalla ja siinä kahden kieppeillä sain kaatua omaan sänkyyn...

2 kommenttia: