tiistai 12. huhtikuuta 2011

Hakuleiri 8-10.4

Perjantaina 8.4 suuntasimme Jumin kanssa kohti Räyskälän leirikeskusta (Riihimäen lähellä). Auto oli täynnä tavaraa, oli ulkovaatteita, sisävaatteita, sadevaatteita, petivaatteita ja koiran tavarat. Ja tietty koira. Saavuimme paikalle joskus siinä kahdeksan aikoihin kun navigaattori niin mukavasti ohjasti minut harhaan nelisen kertaa. Lopuksi otin avuksi puhelimesta löytyvän Google Mapsin jonka perusteella löydin perille.

Perillä olin niin myöhään, että en ehtinyt sen enemmän tottistelemaan koiran kanssa (liian pimeää) mutta kävin tekemässä pari liikettä pihavalojen valossa. Porukka jaettiin kahteen ryhmään jossa toisessa oli hieman pidemmälle päässeet ja toisessa sitten pennut ja aloittelijat. Kouluttajina meillä toimi Jarno ja Jaana Sirrola.
Jaana veti meitä aloittelijoita ja pentuja. Lauantaina pääsimme tallomaan hakurataa metrin hankeen ja oli melko kylmää ja kosteaa sen jälkeen. Kuvassa näkee lumihangen molemmin puolin. Seisomme keskilinjalla.

Teimme kaksi kierrosta jokaisella koiralla ja Jumi pääsi ekalla kierroksella hakemaan näkyviä ukkoja. Tokalla kierroksella tehtiin tuuliharjoitusta. Tuuliharjoittelussa maalimies on piilossa metsässä ja lähdetään keskilinjalta maalimiestä kohti vastatuuleen. Keskilinjalta kävellään sitten siksakkia maalimiestä kohti (periaatteessa niin, että maalimies on siksakin keskellä suoralla linjalla). Heti kun koira saa vainun niin käsky ja irti maalimiehelle. Jumi pärjäsi hienosti ja maltti on tässäkin valtti, piti oikeasti malttaa sitä, että koiralla on varmasti vainu maalimiehestä. Vaatii oman koiransa lukutaitoa mitä minulta ehkä hiukan uupuu vielä... :)

Sunnuntaina oltiin hieman lempeämässä maastossa josta lumi oli ehtinyt sulaa suurimmaksi osaksi ja saimme oikeasti juosta metsässä :) Taas tehtiin kaksi kierrosta ja Jumin ekalla kierroksella otettiin kolme maalimiestä ja poika löysi kaikki mallikkaasti.
Tokalla kierroksella tehtiin vastatuuleen yksi tuuliharjoitus ja toiselle puolelle keskilinjaa myötätuuleen yksi haamu. Koiralla tuntui olevan hauskaa ja niin oli kyllä ohjaajallakin. Kouluttajat oli loistavia ja seura oli upeaa, mitä muuta voikaan viikonlopulta toivoa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti