sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Ruokailua jälleen kerran

Olen löytänyt kilpailijan RCn 4800-ruualle. Kuten monet blogini lukijat varmasti tietää on etsinnässä ollut jo pidempään ruoka joka voisi proteiinin ja energian puolesta kilpailla Royal Caninin Endurance 4800 -ruuan kanssa. Melkein poikkeuksetta kaikki "high energy" -ruuat mainostetaan aktiivisille koirille mutta lähempi tarkastelu jättää ne protskut ja energiat alle 30, joskus jopa alle 25.

Nyt olen kuitenkin löytänyt kovan kilpailijan ja koirat onkin syönyt tätä lanseerauksesta lähtien. Kyseessä on Nutrima Sport Intense.
Kuva lainattu Mustin ja Mirrin verkkosivuilta
Tuoteseloste on minusta kohtuullinen ja erityisplussaa pussi saa siitä, että kaikki proteiini on eritelty prosenttimäärien kera. Muistetaan jälleen, että jos se ei ole kuivattua lihaa niin se on pääosin vettä.

Kana, kalkkuna ja taimen 76 % (sisältää 16 % kuivattua kanaa, 16 % kalkkunanrasvaa, 15 % kuivattua kalkkunaa, 11 % tuoretta kanaa, 9 % tuoretta taimenta, 7 % tuoretta kalkkunaa, 2 % kanalientä), täysjyväriisi, ohra, juurikaskuitu, vitamiinit, mineraalit, pellavansiemen, kookosöljy, frukto-oligosakkaridit 1 000 mg/kg, glukosamiini 710 mg/kg, metyylisulfonyylimetaani 710 mg/kg, mannaanioligosakkaridit 650 mg/kg, kondroitiini 500 mg/kg, takiaisenjuuri, nokkonen, jukkauute 

Ravintotiedot oli minusta myös kohdillaan kun puhutaan pelkästä nappulasta:
Raakavalkuainen 32 %, Raakaöljyt ja -rasvat 30 %, Raakakuitu 2 %, Hehkutusjäännös 9,5 %, Kosteus 8 %, Hiilihydraatit (NFE) 18 %, Omega 6 5,4 %, Omega 3 1,1 %, Kalsium 2,0 %, Fosfori 1,2 %, Metaboloituva energia 430 kcal/100 g

Pojat on tätä syönyt hyvillä mielin. Nato syö Nutriman Growthia mikä ei minua hotsita samalla tavalla mutta on sekin ihan laadukas ruoka - enkä todensanoen löytänyt fiksumpaa junioriruokaa. Kallishan merkki on, eteenkin kun pusseja menee n. 3-4kpl /kk mutta kerta on löytynyt sopiva ruoka niin siitä ei pois vaihdeta.

Suurin syy vaihtoon oli se, että minua aina kismitti RCn ruuassa se, että ne ei ilmoita lihamääriä ja lihajauho on aina vähän, no, ei se ole sama kuin liha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti