lauantai 13. huhtikuuta 2013

Taakanvetoa

Vihdoin lumet on ruvennut sulamaan sen verran, että pääsimme kauden ekoihin taakanvetotreeneihin Vantaalle. Kyseessä ei ollut pelkästään kauden ensimmäiset taakanvetotreenit vaan myös koiran ensimmäiset ikinä taakanvetotreenit.

Jumilla on ollut tyhjä kärry kerran perässä (kun kokeiltiin valjaita talvipäivillä) ja viime talvena se veti kerran tyhjää Ikea-säkkiä liian isoilla valjailla. Mutta amstaffille tyypilliseen tapaan mikään ei hetkauta joten kärry perään vaan. Neljä suoraa vedettiin tyhjää kärryä. Tauon jälkeen lisättiin (nyt tulee sellainen sinnepäin lukumäärä ulkomuistista) 60kg ja se vedettiin neljään kertaan. Sitten taas tauko ja lopuksi sitten ~100kg pari kertaa. Hyvin tuo veti ja selvästi tykkäsi. Minäkin sain haettua koiralle optimaalista vetoasentoa joten saamme molemmat taputtaa itseämme selkään.

Kivaa oli nähdä treeneissä kaikenkarvaisia koiria, oli labbista, malia, staffia, amstaffia, dobermannia ja ambulleja. Kisoissa on kuulema näkynyt mm. harjiksia ja ranskabulleja. Ei se rotua katso se vetäminen. Suosittelen kaikille kokeilemaan ainakin kerran ennenkuin tuomitsee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti