torstai 13. huhtikuuta 2017

Vakuutuksista

Minulla on ollut tapana vakuuttaa kaikki eläimeni sillä köyhällä ei ole varaa olla ilman vakuutusta. Etenkään nykypäivänä kun pieneläinklinikat veloittaa ihan järkyttäviä summia kaikesta.

Minulla on lähes kaikki vakuutukseni LähiTapiolassa. Nyt kuitenkin ko. firma pikkuhiljaa hinnoittelee itsensä ulos pelistä ihan jo pelaamalla omavastuu-osuuksilla ja hankaloittamalla vakuutuksen ottajan elämää. Niinpä sitten päätin kilpailuttaa Naton vakuutuksen.

Kohteena on siis kääpiöbullterrieri, Tanskasta tuoto, alle 4kk. Hakusessa eläinlääkärikuluvakuutus sekä vastuuvakuutus ja niin, että kotivakuutusta ei tarvitse olla ko. yhtiössä.

LähiTapiola
Vakuutuskatto 1700e /vakuutuskausi.
Omavastuu 60e + jäljelle jäävästä osuudesta 25% ja maksetaan joka käynnistä.
Hinta: 415e /vuosi.

Agria
Vauutuskatto 3000e /vakuutuskausi.
Omavastuu 160e (kerran 125 päivän aikana) + 20% käynnin hinnasta.
Hinta: 271e /vuosi (vain ekana vuotena, lopuksi hinta nousee 418e /vuosi).

If
Vakuutuskatto 2000e /vakuutuskausi.
Omavastuu 35% käynnin hinnasta, ei muita kuluja.
Hinta: 315e /vuosi.

Päädyin lopuksi If:in tarjoukseen. Se on satasen muita halvempi ja mikäli eläinlääkärilasku jää alle sen 600e niin se korvaa myös paremmin kun esim. LähiTapiola. Agriaa mietin pitkään mutta vihaan piilokuluja ja vakuutuksen lopullisen hinnan sain selville vasta siinä vaiheessa kun soitin heille (sähköposti tai internet-tutkailu ei avannut lopullista hintaa). Ehdot näissä on kutakuinkin samat paitsi, että en ottaisi If:ltä vakuutusta mikäli minulla olisi jalostusnarttu sillä vakuutus ei korvaa  keisarinleikkauksia (nuo kaksi muuta korvaa sen kyllä). Kaikenkaikkiaan vakuutusta ottaessa tulisi olla tarkkana siitä mihin käyttöön koira tulee ja minkälaisia riskejä terveydellisesti sillä saattaa olla. Pitää muistaa myös se, että valitun vakuutusyhtiön kanssa saattaa olla naimisissa koiran loppuelämän sillä jos koira sairastuu vaikka allergiaan tms niin tuskin pystyy enää yhtiötä vaihtamaan ainakaan niin, että seuraava yhtiö korvaisi allergiahoidoista mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti