maanantai 3. huhtikuuta 2017

Siivoaminen on astetta kivempaa

En vihaa siivoamista enää.

Ostin viime viikolla Kärcherin uuden lattiapesurin Verkkokauppa.comista (on siellä muutaman kympin halvempi kuin Kärcherin omien sivujen kautta). Pesuri lupaa, että "FC 5 Premium lattiapesuri tekee lattian pesusta helppoa ja nopeaa". Helppoa se oli mutta nopeudesta voidaan olla eri mieltä.

Meillä asuu saman katon alla tällä hetkellä 4 koiraa, 3 ihmistä ja 6 kissaa. Meidän käyttöaste lattioille on aika suuri puhumattakaan nyt kura-aikana kun olohuoneesta päästetään koiria suoraan takapihalle ja välillä unohtuu, että siellä on mutaista ja sitten ne päästetään myös sisään olohuoneen kautta. Samoin neljä uroskoiraa tuottaa aika mojovasti pippelitöhnää (ehkä niin paljon, että sillä voisi päällystää jo tien). Suoraan sanottuna meillä on törkyistä ellei moppi ole heilunut vähintään kerran viikon aikana.
Siinä se seistä nököttää
 Nyt pääsi sitten käymään niin, että lapsi/koirat/kissat vei niin ison ajan ajasta ja joka viikonpäivälle oli jotain menoa, että kun lauantaina tuo Kärcherin masina otettiin pakkauksesta niin lattiat oli muhinut pari viikkoa. Siis niin törkyistä, että teki mieli vaan kävellä ulos talosta, laittaa ovi kiinni eikä enää koskaan palata.

Ensin mattojen imurointi ja sitten muualta pikaisesti. Matot rullalle ja pois jaloista.
Sit aloitettiin. Nopeaa se ei ollut - siivottiin keittiö, olohuone + kolme makuuhuonetta ja aikaa meni melkein pari tuntia (siis tuon Kärcherin laitteen kanssa). Mutta uskon, että kun jatkamme normaalia siivoustahtia niin siivoaminen nopeutuu kun lattiat ei ole enää niin likaisia. Kärcher mainostaa, että 60 neliötä hoituisi kahdella vesitankilla, meillä meni viisi mutta pippelitöhnien kohdalla piti jäädä surrailemaan pidemmäksi aikaa.

  
Maistuisko kuravesi? Likaa lattioilta ainakin lähti.

Okei, sit hyvät puolet; 
 1. se vetää itse (ei tarvitse työntää)
 2. se pesee aina puhtaalla vedellä, ei enää lian siirtämistä
 3. se kuivaa perässä = ei enää koirien likatassuja juuri mopatulla mutta märällä lattialla
 4. lattiat oikeasti tuntuu puhtailta ja tuntuu, että pysyvät pidempään puhtaina (siivouksesta kaksi päivää ja edelleen näyttävät vastapestyiltä)
Huonoja puolia ei ole paljon mutta mainittakoon, että olisi kiva jos puhdistaisi laattalattian saumoja ja, että laite taipuisi hieman paremmin (sängyn alta ei saa siivottua mitenkään) mutta toisaalta, eipä noita syviä ja matalia kohtia ole kuin se sänky.

4,5/5 ⭐️ ihan parasta mitä siivoukselle on tapahtunut vähään aikaan.


2 kommenttia:

 1. Kiva kuulla teistä taas useemmin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni vähän luvattoman kauan tuossa "tauossa". Pyrin päivittämään blogia nyt taas aktiivisemmin :)

   Poista