sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Dermoidi silmässä, osa 2

Dermoidi silmässä, osa 1

Hifin silmäleikkaus tehtiin huhtikuun puolessa välissä viime vuonna (2016). Leikkauksen suoritti Sari Jalomäki Apexissa (nyk. Evidensia). Hifi oli tällöin 8kk vanha mutta ymmärtääkseni leikkauksen voi tehdä koska vaan (kunhan koira kestää anestesian) sillä ne karvatupet ei lisäänny siellä silmässä, eli ei tarvitse odottaa, että "kasvaa" tms.

Leikkaus meni hyvin, kävin hakemassa koiran iltapäivästä kotiin. Käytiin lyhyesti läpi leikkaus Sarin kanssa - sarveiskalvoa oli jouduttu hiukan poistamaan sillä karvatuppeja oli ollut sinne asti vaikka alunperin oli katsottu että se loppuu ennen kalvon alkamista. Saatiin tippoja useampaa laatua ja kaulurin koska kaikki raapiminen oli ehdoton ei.
Tötteröpää, tötteröpää, naisia naurattaa
Hifi eleli kaulurin kanssa viikon kunnes oli jälkitarkistus. Tarkastuksessa Sari totesi, että silmän parantuminen oli mennyt hyvin, tikit olivat sulaneet ja karvatupet oli poissa. Jatkohoitoa ei vaadittu paitsi, että suosituksena oli käyttää kosteuttavia silmätippoja (jota me sitten laitettiin itseasiassa koko kesä).

Konsultaatio maksoi 100e, leikkaus 750e ja jälkitarkistus 100e. Tuosta jälkitarkastuksen hinnasta saatoin laittaa vähän palautetta - minusta olisi kohtuullista, että tarkastuksen hinta sisällytetään itse leikkaushintaan. Tuntui jokseenkin hölmöltä käydä lääkärillä alle 5min näyttämässä miten hänen työnsä on parantunut ja maksaa siitä 100e.

Nyt vuosi myöhemmin silmä on välillä vähän punaisempi kuin toinen silmä mutta kun kaikki karvatupet saatiin pois ei silmässä kasva mitään sinne kuulumatonta ja koiran näkökyky on ennallaan.
Silmä nyt, vuosi leikkauksesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti