lauantai 26. huhtikuuta 2014

Voihan hammas sentään

Perjantaiaamu valkeni kauniina ja aurinkoisena. Vätystelin sängyssä enkä halunnut nousta - olihan kello vasta hieman vajaa puoli kuusi. Jumi nukkui selällään mun vieressä niin, että sen pää oli mun vatsan päällä. Rapsuttelin sitä hetken kun silmissä välähti jotain mikä oli väärin. Samaisella punaisella sekunnilla olin täysin hereillä ja tutkin Jumin suuta - tottahan se oli - koiralla oli katkennut oikea kulmahammas. Perkele!

Olin kuin neuloilla koko aamun ja odotin kuin kuuta nousevaa Apexin aukeamista. Heti kahdeksalta soitin ja kysyin koska Koljoselle löytyisi aika. Ensimmäinen vapaa aika löytyi vasta parin viikon päästä. Otin ajan vastaan, suljin puhelimen ja sitten tuli hysteerinen itku. Koiran puolesta, minun puolesta, harrastusten puolesta. Soitin kaverille puolihysteerisenä, että mistä löydän jonkun toisen taitavan hammasspesialistin ja hän ohjasi minut Anidentin puoleen. Soitto sinne ja eläinlääkäri Helena Kuntsi-Vaattovaara lupasi ottaa minut ylimääräisenä päivän päätteeksi.

Puoli neljältä kurvasin Anidentin pihaan ja neljältä oltiin päätetty, että koiralle tehdään pulpa-amputaatio ja Jumi oli jo leikkauspöydällä ja minä matkalla kahville. Palasin siinä hiukan viiden jälkeen hakemaan koiraa mutta minut pyydettiin sisälle katsomaan rtg-kuvia. Helena kävi hyvin tarkasti läpi mitä hän oli löytänyt ja miksi pelkkä pulpa-amputaation hoitovaste olisi huono. Hammas oli katkennut niin syvältä, että verenvuoto olisi ollut todennäköistä ja onnistuneen pulpa-amputaation vaatimus on, että verenvuotoa ei olisi. Näinpä sitten päädyimme juurihoitoon.

Hammas juurihoidettiin, hiottiin ja paikattiin muovipaikalla. Reilun kuukauden päästä mennään tekemään koko homma uusiksi. Hintaa tälle operaatiolle tulee noin 1200e /kerta, eli ~2400e yhteensä. Ihanan halpaa mutta ainakin tiedän, että Jumi on hyvissä käsissä. Äärettömän mukava hoitohenkilökunta ja eläinlääkäri, perusteellisesti käytiin läpi mitä voidaan tehdä ja mikä kannattaa. Voin kyllä suositella (mieluiten kuitenkaan näitä ei tarvitsis tapahtua ollenkaan)!

Kuvissa järjestyksessä; ennen tapahtumaa, katkennut hammas ja hoidettu hammas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti