maanantai 7. huhtikuuta 2014

Treenipäivitystä

Treenaamisesta taas vähän kun tuntuu, että sitä vaan treenaa eikä kirjoita mistään mitään ja sit ihmetellään parin kuukauden päästä kun tuntuu, että "samaa olen joskus yrittänyt mutten muista miten meni".

Jumi:
Tällä hetkellä viretaso ihan ok, tykkää tehdä, on innokas ja helppo innostaa. Paikka on valunut aivan liian eteen eli sitä korjataan "tutittamalla" tai lähinnä tarjoamalla koiralla kiintopistettä. Takapalkka on otettu taas käyttöön ja sitä harjoitellaan pienin askelin. Aiemmin ongelmana ollut täysi tiltti palkalle, nyt opetellaan sekä kentällä, että kotona palkkaketju (tee minulle saat palkkaa). Käännökset melkoista kuraa mutta auta armias kun niihinkin tuli apua kun paikka siirtyi oikeaan kohtaan - perse lentää kuin ikinä olisi muuta tehnytkään. Kesän projektina on lisäksi saada hyppynouto ja a-nouto kuntoon.

Brio:
Junnataan kirjaimellisesti paikalla :)
Brio siis seuraa tällä hetkellä edelleen ilman käskyä (käsky pitäisi opettaa pikkuhiljaa). Seuraamista on pitkitetty pariin-kolmeen askeleeseen ja sivulletulot sujuu äärettömän hienosti. Pikkukoiralla on järjetön nälkä josta syystä sitä on helppo opettaa. Jäävät väärinpäin sujuu ihan mukavasti, ei kovin nopeasti mutta nopeutta ei tällä hetkellä vaadita. Tämän hetken suurin päämäärä on saada koira toimimaan kotikentällä niin, että seuraamista voi koko ajan viedä eteenpäin (lisää askelia ja vaikeusastetta) ja samoja asioita (kontakti, askeleen seuraamista, jäävät) voi toteuttaa erilaisissa ympäristöissä ja ihmisistä huolimatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti