tiistai 8. syyskuuta 2015

Pari näytelmää juostu

Kun syksyn illat pimenee ja tulee ikävä kesää niin päivittelen meidän kuulumiset kesältä tänne... Nyt on ollut niin miljoona miljoona tsiljoona rautaa tulessa ettei vaan ole ehtinyt.

Pari näyttelyä ehdittiin Brion kanssa loman aikana kiertämään, Raisiossa ja Tampereella. Raisiossa oltiin ainoa uros joka sai ERIn (eli se suaatanan sertti olisi ollut plakkarissa) mutta tuomari ei halunnut antaa SAn. Tampereella Brio oli taas liian raskas ja sitä ja tätä. Samaa se aina on.


Nyt jos meinaa amstaffin ostaa niin kannattaa olla varovainen. Tai oikeastaan tämä varoitus on jatkuva sillä kasvattajat ovat järjestäen ottamassa riskejä mitä me kuluttajat sitten maksamme sairaiden koirien muodossa. Kasvattajan mielestä voi olla siistiä kokeilla suurta sisäsiittoisuusprosenttia tai kasvattajan mielestä voi olla ihan ok käyttää semi-allergista koiraa. Vikalista on pitkä ja moni kasvattaja tekeekin kompromisseja mutta siinä vaiheessa kun kompromisseja on enemmän kuin mitä yksilössä on tervettä on se puhdasta rahastusta. Me kuluttajat äänestämme jaloillamme - älä tue pentutehtailua, edes sellaista joka tapahtuu rekisteröidyn kennelnimen takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti