tiistai 8. syyskuuta 2015

Sydän täys kultaa

Ensinnäkin iso kiitos kaikille Jumin jälkeläisten omistajille jotka jaksoi malttaa kesän yli isin uutta ultraa eivätkä antaneet koiriaan jalostukseen.

Jumi kävi keväällä ultrassa sivuäänen takia. Ultrassa todettiin lievä mitraaliläpän vuoto. Lisäksi eläinlääkäri oli huolissaan Jumin sydämen supistuvuudesta joka oli normaalin alarajalla. Kilpirauhastulos oli normaali. Heitettiin ilmaan sairaus nimeltä DCM ja vaikka muita viittauksia sairauteen ei ollut niin huoli oli suuri koko kesän.

20.8 käytiin sydänspesialistilla Seppo Lambergilla Univetissä. Diagnoosi oli seuraava :

"Sydänkontrolli
Jumin sivuääni on hento joskin edelleen kuultavissa.

Ultraäänitutkimuksessa sydämessä ei havaita laajentumaa. Sydänlihaksen supistuvuus on kaikilla mittaustavoilla normaali. Sydänlihaksen vajaatoimintaa, dilatiivista kardiomyopatiaa ei todeta.

Seinämäpaksuudet ovat normaalit.

Dopplertutkimuksessa keuhkovaltimossa mitataan normaali laminaarinen virtaus. Aortassa todetaan pyörteisyyttä ja aorttavirtaus on normaalikriteereillä raja-alueilla. Tällä rodulla pidän virtausnopeutta normaalina. Sivuääni todennäköisesti kuullaan aortan juuresta.

Mitraaliläpässä todetaan pieni vuoto. Sitä ei välttämättä kuulla sivuäänenä ja laajentuman kehittyminen on epätodennäköistä jollei vuoto lisäänny."

Suullisesti Seppo vielä kommentoi, että hyvinkin todennäköisesti tuo vuoto on tulehdusperäinen ja saattaa jopa korjaantua. Suositteli tarkistusta vuoden kuluttua jos sivuääni on vielä kuultavissa.

Kaikki siis hyvin, koiralla toimiva ja kultaa täynnä oleva sydän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti