lauantai 29. syyskuuta 2012

16km takana, päivä edessä

Ihanat lauantaiaamut! Nukuimme pitkään ja heräsin vasta siinä 10 tienoilla. Sängystä suoraan ulkoiluvaatteisiin, koira hihnaan ja pihalle. Aurinkokin paistoi. Hetken siinä pohdin, että lähdetäänkö kävelemään ja mihin suuntaan kunnes päässä välähti, että fillarillakin pääsee.

Hain siis pyörän varastosta ja mietin, että pitääkö kipaista hakemaan kiinnitysvehkeet ja valjaat koiralle kun normaalisti Jumi on valjaista kiinni takaa ja mulla vielä sit varmistuksena edestä puolikurraava panta ja hihna. Päätin kuitenkin tehdä sen mitä olen jo kauan suunnitellut eli lähteä lenkille koiran kanssa niin, että se on mulla pelkästään hihnassa. Koiran ei silloin tarvitse vetää pyörää ja se antaa liikkumatilaa ihan erilailla pyörän vieressä. Silloin kun aloiteltiin pyöräilemään pelkkä puolikurra ja hihna olisi ollut mahdotonta sillä koira ei tajunnut, että pyörän vieressä piti juosta eikä sen edessä / takana ja pissoja ei voinut jäädä haistelemaan.

Pyöräily koiran kanssa on mukavaa ja kokeiluni sujui yllättävän hyvin, olin itsekin siitä hyvin hämmästynyt miten kauniisti Jumi jaksoi juosta. Sellainen mukava 16km lenkki tuli tehtyä ja tavoitteena toki AD ensi keväänä mahdollisesti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti