tiistai 8. maaliskuuta 2016

Sairastupa turhauttaa

Mä en tainnut tietää mihin pääni pistin kun malinöösin ostin.

Hifi on syönyt johtoja viime viikkoina ihan kiitettävään tahtiin. Minun maailmaani ei mahdu häkittäminen (laitonta ainakin meillä koska ei ole mahdollisuuksia niin isoon häkkiin) tai mitään kuonokoppia tms vaan olen sitä mieltä, että paras tapa opettaa koira olla tekemättä jotain on poistaa se kiusaus jolloin se tapa hissukseen kuolee pois. Eli tätänykyään meillä otetaan kaikki johdot irti seinästä kun aamulla jonnekin lähdetään. Ei se loppujen lopuksi niin hankalaa ole - varsinkaan sen jälkeen kun olet maksanut itsesi kipeäksi Macin latureista ja johdoista. Ostin samalla satasella leluja koiralle "että sillä olisi jotain tekemistä ja muuta pureskeltavaa kun ei olla kotona".

Meillä on sairastupa tällä hetkellä. Jumi on ontunut viime viikon keskiviikosta lähtien enemmän tai vähemmän vasenta etusta. Vaiva on paikallistettu "sääreen" ja tuntuu olevan lihasperäinen. Ei siinä mitään, hoidetaan kylmällä, linimentillä, levolla ja lääkkeillä.

Viime perjantaina Hifi sitten päätti teloa itsensä. Hyppäsi makuuhuoneen sängystä olohuoneeseen ja laskeutui lattialle ilmeisen huonosti koska ulahti ja nosteli oikeaa etutassua sen jälkeen. Sitä hoidettiin koko viikonlopun myös levolla, kylmällä ja lääkkeillä.

Eli 2/3 koirasta oli saikulla mikä tarkoittaa, että tekeminen on todella vähäistä. Ei voi repiä leluja, ei riehua, juosta eikä käydä lenkillä. Pissalla käydään yksitellen tai hihnassa.

En ajatellut asiaa yhtään sen pidemmälle kun maanantaina lähdin töihin vaan jätin koirat normaaliin tapaan kotiin. Kun maanantaina palasin töistä oli mies vastassa eteisessä. Kertoi, että Hifi lähetetään teuraaksi (sillä on vähän huonompi huumori näiden koirien tekosissa kuin minulla). En edes uskaltanut kysyä mitä se oli tehnyt vaan seurasin miestä makuuhuoneeseen.

Siellä oli pikkupaholaisen askartelupaskartelu. Hifi oli nätisti poistanut päiväpeiton ja peitot sekä tyynyt. Sen jälkeen koira oli rikkonut lakanan sekä petauspatjan suojuksen ja silponut petarista ison reiän keskelle. Onneksi petari ei ollut sitä kalliimpaa Tempuria vaan halvempi knock-off. Onneksi.
Vedettiin palaset takaisin sieltä mistä olivat tulleet ja jesaria päälle. Kyllä se muutaman yön vielä kestää ja minä en ainakaan osta uutta patjaa ennen kuin tuollaiset tuhoamis-päähänpistot on pitkällä menneisyydessä (jotain sentääs oppinut viime vuosina koirien kanssa). 

Siinä kun sitten kyyneleitä vuodatettiin petarin puolesta huomasin, että Brio vuotaa jalasta. Verta. Sille on tullut jostain kunnon pitkä (ja pinnallinen) viiltohaava tassuun.

Nyt on sitten 3/3 koiraa ontuvana. Mielenkiinnolla odotan mitä tuhoja siellä kotona odottaa tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti