torstai 24. maaliskuuta 2016

Jäniksenkaatoväline

Kävipä tuossa hetki sitten sillai hassusti, että jänis eksyi meidän pihaan. Meillä on kahden metrin aidat, maata mukaillen. Jänisparalla oli niin suuri kuolemantahto, että oli tullut portin alta jossa pieni rako.

Makoilin jo mukavasti kirja sylissä sängyssä kun kuulin hirveää älämölöä ulkoa. Ulkona oli Brio ja Hifi, Jumi sisällä mun kanssa. Huusin miehelle, että käy katsomassa mitä pojat siellä meuhkaa. Mies teki työtä käskettynä ja ennenkun ovi ehti sulkea perässä kuulin pihalta "voi vi**u". Pomppasin sängystä ja kävin huikkaa ovelta, että mitäköhän siellä tapahtuu. Siellä se mies seisoi verkkareissaan pihalla ja huitoo ja huutaa, että koirat jahtaa kissaa. Samalla kuulen koirien lähestyvän nurkan takaa ja näen, että ne ei suinkaan jahtaa kissaa vaan jänistä. Julmetun isoa rusakkoa.

Koirat juoksi rusakon perään toiselle puolelle tonttia ja mies perässä kirveen kanssa. Koirat eivät suinkaan tappaneet pientä mutta haavat niskassa oli sen verran ikävät, että rusakko koki armeliaan kuoleman kirveen kautta. Siinä sitten mies pyöri pihalla ympyrää se jänis kädessä, että missähän nyt sen suolistaa ja koirat pyöri mukana - eteenkin Jumi thö jäniskoira.

Lopuksi saatiin säädettyä koirat sisällä (jossa Jumi alkoi huutamaan ja hyppimään ovea vasten) ja odotin koirien kanssa sisällä, että jänis olisi valmis ja koirat uskaltaisi päästää ulos takaisin. Jumilla oli niin kova tahto ulos, että häipy yhtäkkiä terassinovelta taka-ovelle ja kuului "rämpsrämps" ja ovi oli sepposenselällään ja Jumi pihalla syömässä sisäelimiä.

Se kyllä kävi ilmi Jumin innokkuudesta jänistä kohtaan, että jänistä se todennäköisesti nostaa jos niikseen on ja toivon mukaan päästäisiin ens syksynä kunnon jänismetsälle tuon kanssa.

Minulla olisi muutama kuva ja video tästä koko hommasta mutta jotenkin minusta tuntuu ettei nyljetty jänis ole kovin kaunista katseltavaa. Sitäkin parempi se oli padassa ja syötiin aivan todella hyvää jänispaistia perunoiden kera. Omnom.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti