tiistai 28. heinäkuuta 2015

Pärnussa piipahtaminen

En ollut ajatellut ilmoittaa Jumia mihinkään ulkomaille enää ikinä koskaan - se cacibin metsästys on pelkkää tuskaa eikä siitä kyllä ikinä saa cibbiä. Paula kuitenkin laittoi viestiä yhtenä kauniina kevätpäivänä, että nyt ois laivat maksettu, että ilmoita koira näyttelyyn.

Viime hetkillä vielä emmin laitanko pelkästään Jumin vai molemmat pojat mutta päädyin pelkkään Jumiin - lähtisimme viettämään keskenäistä laatuaikaa. Tuomarit oli sen verta tuntemattomia (ja itäblokkilaisia), että olin melko varma ettei menestystä tulisi enivei.


Saavuttiin Pärnun keskustaan perjantaina iltapäivästä ja satuttiin kesän ainoaan helle-aaltoon, varjossa kepeät 26 astetta. Se on tosi ihanaa, eteenkin kun ajat pakulla jossa ei toimi ilmastointi, ei ikkunoiden avaaminen ja koirille ei saa taakse muuta kuin kiertoilmaa. Pysähdyttiin matkalla useampi kerta tuulettamaan koirille. Niillä pysyi paksi yllättävän viileänä silti - tosin olihan se varjossa (tummennukset lasissa), niillä oli kylmäloimet, kylmäalustat, vesikupit ja sit se kiertävä ilma. Meillä edessä oli melkoista tuskaa mutta päästiin perille. Saatiin kamat huoneeseen ja suunnattiin samantein rannalle.


Pärnun ranta on ihana. Matalaa rantaa monta monta kymmentä metriä. Pehmeää hiekkaa ja koirilla vapautta. Löydettiin hieman syrjäsempi kohta jossa käytiin joka päivä uittamassa koiria. Aivan mahtavaa. Illaksi suunnistettiin kaupungille ruokailemaan (koirien kanssa). Ihanaa kun ihmiset ovat myötämielisiä koirille (tuhahdukset tai ilkeät katseet tuli suomalaisilta turisteilta) ja ruokapaikassa tarjottiin koirille vettä ja rapsutuksia.


Lauantaina vietettiin hetki näyttelypaikalla ja iltapäivällä vedettiin ympäri kaupunkia tandemilla (koirat ei ollut mukana tällä kertaa). Käytiin kaupoissa ja haettiin sushia. Käytiin kaljalla ja ajettiin lisää tandemilla. Hotlalla istuttiin iltaa kanssanäyttelyihmisten kanssa ja käytiin puistossa kävelemässä. 


Kaupunkina Pärnu on aivan mahtava. Pieni, tunnelmallinen mutta silti kovin kansainvälinen. Ihanaa rannikkoa lähellä ja mielettömän lämmin vesi. Kelpaisi tulla uusiksi <3

Ai se näyttely? No, se meni odotetusti - lauantaina PU4 ja sunnuntaina PU3. Ei kotiinviemisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti