perjantai 22. elokuuta 2014

Näyttelyviikko from Hell

Ei ehkä ihan helvetistä mutta paljon ei puuttunut. Kuopiosta palauduin sunnuntaina illalla ja maanantai sekä tiistai meni treeneissä tulevaa Maailmanvoittajaa varten. Sitten olikin yhtäkkiä keskiviikko ja TerriEri.

Näin paljon hymyilytti vielä ennen kehiä...

TerriErissä oli paljon hienoja koiria. Tuomari Gerard Cox joka on tuomaroinut Jumia viime vuonna Tartossa. Sai silloin EH4... Nyt oli tuomarilla ilmeisesti hiukan parempi mieli ja Brio sai ERI 2/4 ja Jumi ERI4/5. Ei siis kovinkaan suurta hurraamista (enkä sitä tosissaan sen EHn jälkeen odottanutkaan).

Kun kehät oli ohi minulta tultiin kysymään, että jääkö Jumi kutsukilpailuun joka järjestetään TerriErin yhteydessä. Kyseessä on siis kutsukilpailu TopTerrier johon kutsutaan edellisen vuoden paras rotunsa edustaja, vastakkainen sukupuoli sekä veteraani. Jumi oli kaikista suomessa asuvista koirista paras uros viime vuonna mutta kutsua ei ollut tullut. Kilpailussa oli toki yksi uros ilmoitettuna mutta se ei ollut minun koirani. Hiukan jäi paha maku suuhun tästä, eteenkin kun olin asiasta tiedustellut jo aiemmin eikä kukaan ollut sanonut mitään.

En kuitenkaan pitkään ehtinyt asiaa murehtia kun torstaina oli jo amstaffien oma erikoisnäyttely. Tuomarina toimi Tammy Price (amstaffikasvattaja itsekin). Brio oli sille selvästi liian kehittymätön ja sininen. Ei tykännyt väristä eikä varsinkaan silmien väristä. Saimme kauniin Håån. Jumi kelpasi hieman paremmin, se sai luokkasijan ollen ERI 3/9 SAlla. PU-kehässä ei irronnut sijaa. Jumin Eristä kelpaa olla tyytyväinen koska suurin osa koirista lähti EH tai H -arviolla.

Erkkarissa pennut arvioi Kaisa Metteri-Gold. Isoissa pojissa Jumin pojat ottivat sijat 2, 3 ja 4! Ihan huikea suoritus ja todella kivannäköisiä pentuja siellä on kasvamassa <3

Minun Håån koira <3

Jumi luokkasijalla.

Perjantaina oli näyttelyvapaa (mutta ensimmäinen esitys! siitä myöhemmin lisää) ja lauantaina se sitten pärähti. Maailmanvoittaja.

WDS'14.
Olipahan shöw. 197kpl ilmoitettua amstaffia. Mikä jäi mieleen? Huono kisakäytöstä, paljon järkyttävän rumia koiria ja paljon hienosti esitettyjä koiria. Koiria jotka minusta ei näytä amstaffeilta joita palkittiin ja vastaavasti sellaisia jotka istuu minun ihannekuvaan jotka jäi palkitsematta. Ja oli seassa pari jotka istui minun ihannekuvaan ja saivat vähän kunniaa ja mainetta.

Amstaffeja trimmattiin meidän takana. Talkittiin ihan huolella. Piirettiin sen jälkeen väriliiduilla koira läpi jota väri saatiin syvemmäksi. Brion takana ollut koiran händleri heitti Brion perseen alle nameja ja ajoi surutta perään. Huoh.

Molemmat pojat sai kauniin EHåån. Ei voi olla tyytyväinen mutta toisaalta voin olla tyytyväinen siihen, että minulla ei ainakaan tuollaisia shöwpossuja ole - ihan rehtejä koiria jotka pystyy liikkumaan vapautuneesti ilman, että niitä pitää kantaa. Ja Brion kanssa sai juosta <3 On ne molemmat niin ihania.
    


3 kommenttia:

 1. Jumi ja Brio on kyllä mun silmään niin nättejä, tai siis komeita koiria! Pentukuume vaan kasvaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja siis ainoa oikea pentuhan on sellainen touhukas, sporttinen ja hyväpäinen amstaffinpentu ;)

   Poista
 2. Täytyy itsekin alkaa tehdä jo pohjaduunia ja alkaa tutkimaan kasvattajatarjontaa, vaikka ei pennun hankkiminen luultavasti ole ajankohtaista vielä toviin!

  VastaaPoista