maanantai 1. heinäkuuta 2013

Tottelevaisuutta Hyrylässä


Maria tuli jälleen kerran vetämään meille "tottispäivää" eli katsomaan miten ollaan päästy eteenpäin (tai ainakin toivon mukaan päästy eteenpäin). Maria on käynyt jo pari kertaa aiemmin katsomassa meidän perään, lokakuussa viime vuonna sekä tämän vuoden helmikuussa.

Tällä kertaa hiottiin kentälle tuloa. Olen Jumin opettanut haukulle mutten ollut koskaan ajatellut haukkua palkkana vaan liikkeenä. Nyt tehtiinkin maahanmeno josta vapautus haukulle ja se vaan toimii. Koiralla selkeä toimintamalli mitä sen pitää tehdä ja alkoi jo nostamaan itseään sen verran hyvin, että lähti ryöstämään haukulle. Eli tätä jatketaan ehdottomasti.

Seuraamisessa oli hyviä pätkiä ja minun tulisi olla iloinen koirasta jolla on ihan hyvä seuraaminen eikä aina vaan vaatia enemmän. Totuus on ettei amstaffin ja malin seuraaminen kuuna päivänä ole sama asia eikä siitä tule sama asia vaikka voissa paistaisi. Eli rennompi ote siihen hommaan ja lupa tyytyä koiran suoritukseen kun se suorittaa täysillä eikä kertakaikkiaan pääse siitä korkeammalle.

Jumille kokeiltiin ruoka vs. saalis ja täytyy kyllä todeta, että tuo koira on täysin saaliilla käyvä. Ruoka on ihan jees teknisissä asioissa mutta ei se kyllä sitä nosta millään tavalla (kokeiltiin niin, että ruoka olisi "takapalkkana"). Pallo saa sen innostumaan.

Käytiin myös läpi tapahtumaketju kun koiralla keskittyminen herpaantuu, eli jos (ja kun) viretila laskee millä se nostetaan takaisin. Pakotteet olisi nopea tie mutta olen hyvin iskostanut sille laskevat pakotteet joten se työ mitä ne nostattavat pakotteet vaatisi niin ei ole mielestäni sen arvoista. Ei päästy tätä asiaa varsinaisesti kokeilemaan koska Jumi pysyi sen verran hyvin vietissä. Tarkoitus olisi kuitenkin opettaa koiralle toimintamalli, eli jos/kun viretila laskee jatketaan liikettä ja odotetaan, että koira itse korjaa itsensä. Siitä palkka ja himmeet bileet. Eli opetetaan koiralle ensin mitä siltä halutaan. Itse olen sitä mieltä, että tämä lähestyminen asiaan kantaa pidemmällä kuin remmistä nykiminen (eteenkin kun sitä remmiä ei ole siellä kisoissa).

Kaikenkaikkiaan jälleen kerran antoisa päivä ja paljon hyviä juttuja kotiin vietäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti