perjantai 12. heinäkuuta 2013

Hakuilua

Keskiviikkona oli pitkästä aikaa taas hakutreenit. Oltiin Vantaalla, kehä kolmosen kupeessa jossa maasto oli melko avaraa ja vähän huonosti piiloja. Rata oli ~200m x 40m.

Olisin halunnut tehdä hajumuistijälkiä mutta tuuli oli niin olematon, että päädyin harjoittelemaan pistojen suoruutta koiran kanssa. Jumilla oli neljä maalimiestä, eka maalimies verkon alla 15m syvyydessä. Ääniapu ja lähetys keskiviivalta. Löysi nopeasti ja meni suoraan.

Toka maalimies ~25m syvyydessä, ääniapu ja lähetys keskiviivalta. Löysi nopeasti ja suht suoraan.

Kolmas maalimies verkon alla pusikossa. Ääniapu ja lähetys keskiviivalta. Ei löytänyt ja jäi pyörimään ympyrää. Lähti tarkastamaan alueen laajemmin ja kutsuin pois. Uusi ääniapu ja uusi lähetys. Koira taas oli hukassa, jopa niinkin paljon, että pysähtyi hetkeksi kokonaan. Sitten kokosi itsensä ja löysi maalimiehen.

Neljäs maalimies ~30m syvyydessä, ääniapu ja lähetys keskiviivalta. Teki täysin suoran piston ja siihen olikin hyvä lopettaa.

Selvästi tuo verkko (ekaa kertaa käytössä) ja seisova ilma oli vaikuttavia tekijöitä. Täytyy myös tehdä jatkossa paljon enemmän piilossa olevia maalimiehiä, juurikin verkoilla ja pressuilla. Jumi ei niitä arasta joten ei pitäisi olla ongelma. Huomaan, että se kovasti etsii silmillään eikä luota nenään noissa ilmaharjoituksissa joten sormet ristiin, että seuraavissa hakutreeneissä tuulee melkein myrskyn lailla, että saisin tehtyä noita hajumuisteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti