perjantai 21. kesäkuuta 2013

Hakuilua ja samoilemista

Käytiin pitkästä aikaa hakuilemassa. Viimeksi koira kävi hakumetsässä yli vuosi sitten kun treenattiin valkkareiden kanssa. Ryhmä sitten kuivui kasaan ja päätin vaihtaa lajia kun tuntui ylitsepääsemättömän vaikealta löytää ryhmää (ei niin, että olisin juurikaan sellaista etsinyt edes..).

Nyt sitten vuoden jälkeen kun ollaan tahkottu metsäjälkeä ja se kun ei vaan tunnu mun lajilta niin otin yhteyttä oman yhdistykseni pienryhmä-vastaavaan ja sain käydä kokeilemassa ryhmässä. Oli todella kivaa olla a) metsässä muiden kanssa b) toimia maalimiehenä c) olla hakuilemassa taas!

Jumille tehtiin 4 maalimiestä niin, että eka oli näköhaamu ~20m syvyydessä. Toka piilolla (~30m). Kolmas piilolla (~30m). Neljäs piilolla ja ääniavulla (~30m).

Ykköselle ja neloselle lähetin koiran, kakkosen ja kolmosen kohdalla tehtiin "tuuliharjoitusta" mutta koska tuuli oli olematon niin lähinnä seurasin koiraa ja yritin estää jäljelle menemistä. Kyllähän se nenä sieltä lopulta nousikin. Ilma oli todella painostava ja se vähäinen vire mikä kävi niin pyöri huolella. Kakkosella ja kolmosella näki sen hyvin kun koira sai käskyn se lähti seuraa ilmaa. Koska Jumille ei ole opetettu suorat pistot se pääsi juoksemaan hetken ympyrää ennen takaisinkäskyä.

Kaikki maalimiehet löytyi ja suorapalkalla mennään edelleen. Hyvin oli muistissa opit, maalimiehelle saavuttaessa koira veti maihin ja odotti nätisti palkkaa. Nyt täytyy vaan keskittyä siihen, että mä saisin sen nätimmin pois maalimieheltä.

Ilmaisuja(kin) pitäisi miettiä. Aikaisemmin olen tehnyt hieman työtä rullan kanssa mutta jostain syystä haluaisin tehdä huonosti haukkuvasta koirasta haukkuvan... Niin. Ei mitään järkeä. Täytyy ottaa ilmaisutreenit erikseen ja vähän fiilistellä, että miten hyvin se haukku sieltä irtoais.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti