perjantai 10. helmikuuta 2012

Talvivarusteet

Koska minulle sattui tulemaan se yksi ja ainoa lyhytkarvainen koira joka ei vihaa mitään kelejä ja jonka menoa ei estä -30 asteen pakkaset olen joutunut pohtimaan sitä millä tavoin tekisin koirani elämästä mahdollisimman helpon tuon vaatetuksen kannalta.

Koira liikkuu ja lämmittää hyvin itseään ja olenkin jättänyt pois kaikki turhat kommervenkit ja haalarit. Kun koira pääsee juoksemaan kunnolla niin se lämpenee hyvin. Lisäksi lyhytkarvaisilla koiraroduilla yleensä jäätyy tassut. Tossut voi tuntua todella tyhmältä ajatukselta mutta se on se ainoa kohta koirasta joka on kosketuksissa maahan ja se kohta jossa on todella huono lämpöeriste.

Meillä siis mennään Pompan perustakilla (mastiffi-versio) ja kun on -25 tai enemmän niin tossuilla. Nuo jokasään tossut on todella hyvät ja istuvat, laitan ne yleensä niin, että käännän resorin tarran päälle. Kertaakaan eivät ole lähteneet irti ainoastaan kääntyvät silloin tällöin (ja sekään ei menoa haittaa).

Kaikille takkia harkitseville suosittelen tuota Pomppaa ihan täydellä sydämellä. Se istuu hyvin, se on leikattu niin, että siinä ei tarvitse pitää jalkaremmejä ja se kaikinpuolin on hyvä takki. Jumilla on jo kolmas Pomppa alla (kaksi aiempaa ovat jääneet liian pieniksi kun ostin hyvät takit jo pennusta lähtien).

Nuo kaksi asiaa ovat ainoat varusteet mitä meillä on näin talvea varten. Ei ole haalareita, pipoja tms. Ja hyvin sujuu 10km lenkit säällä kuin säällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti