perjantai 16. tammikuuta 2015

Back on Track sadeloimi toppauksella

Nyt on uudet täkit ollut sitten käytössä viikon verran (suurinpiirtein).
Tilasin BOT-loimet Petenkoiratarvikkeesta kun olivat sopivasti alennuksessa (taitavat edelleenkin olla). Loimet tuli nopeasti ja innosta puhkuen vein ne kotiin sovitettavaksi.

Takit ovat ohuet mutta silti selvästikin lämpöä pitävät. Sain molemmille koirille sovitettua oikeat mitat kiristysnauhoihin ja vatsakappaleeseen. Siinä sovittelussa sitten huomasin "thö jutun" jota en ollut tajunnut takkeja ostaessa: Niistä puuttuu häntäreikä!
No, hätä ei ole tämännäköinen - koiraloimessa (joka on muuten samanlainen) se häntäreikä oli eikä se sovittaessa tuntunut istuvan (jotenkin häntäreiän ja niskan välinen kappale jäi aina liian lyhyeen) joten minun matalahäntäisiä kavereita häntäreiän uupuminen ei haitannut mutta olisi toki harmittanut mikäli olisin kahden pystyhäntäisen omistaja - häntäreikä kun on ollut aika oleellinen osa BOTin istuvuutta.

Ei muuta kun takit päälle ja lenkille. Ensimmäinen huomioitava asia mielestäni on istuvuus. Vanhana hevostyttönä minua on alusta asti kismittänyt koirapuolella takkien huono istuvuus liikkeessä. Tämän takia Pomppa (jossa etuosa antaa myöden liikkeille) on ollut kovassa huudossa meillä mutta nyt päädyin BOTin takkiin ihan sen lämmönpidon takia. BOTin verkkoloimi ei ole ikinä istunut kummankaan koiran päällä vaan liikkeessä se valuu aina taaksepäin joko kuristamalla koiraa edestä tai sitten valahtamalla rinnusten alle. Joten needless to say, olin vähän skeptinen tämän sadeloimen kohdalla.

Onneksi olin väärässä - loimi pysyi hyvin päällä lenkillä. Siinä on vatsakappaleen kohdalla kaksoiskiinnitys > tarra + lukko ja en tiedä mistä se kangas on tehty mutta se ei hievahdakaan. Toki se vatsakappale tulee turhan taakse uroksia ajatellen mutta ei siinä muuta kun, että muistaa tarkistaa pistoolin paikan kun pukee takin päälle. Ennenkuin tarpeet oli tehty en laittanut lenkkejä jalkojen ympärille ja silloin takki nousi hetkittäin kun häntäkin tuuppasi nousemaan välillä. Vatsakappaleen ansiosta takki kuitenkin asettui hyvin itsekseen vaikka hetkellisesti oli pylly paljaana. Ei tarvinnut siis ruveta korjailemaan kesken lenkin.

Kun päästiin koirapuistoon (kyllä, kavereiden kesken käydään sellaisissa) niin laitoin varmuuden vuoksi jalkaremmit. Ne ja vatsakappale piti takin täysin paikoillaan jopa riehuessa / hyppiessä / kieriessä. Ei tarvinnut repiä takkia eteenpäin tai korjailla takin asentoa mitenkään.

Back on Trackin sadeloimi toppauksella saa minulta 4/5. Yhden pisteen vähennys johtuu siitä häntäreiän puuttumisesta, se olisi ollut vielä piste iin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti