tiistai 21. tammikuuta 2014

Selkäjumi, paikallistaminen ja hoito

Juuri ennen joululomia käytin Jumin fyssarilla ja -ihmejakumma- se lanneosan selkäjumi oli melkein poissa... Siinä sitten pällistelin ensin sitä fyssaria ja sitten koiraa. Sitten taas fyssaria. Miten ihmeessä tämä oli mahdollista? Koira jolla oli koko syksyn ajan todettu lanneosassa syvä jumi joka ei kyllä haitannut koiraa mutta oli selvästi ollut kosketusarka.

Fyssari jatkoi koiran läpikäymistä ja minä yritin kuumeisesti miettiä mitä oltiin edelliskertaan nähden tehty toisin... Keli oli ollut huono ja pentu tullut taloon joten pitkiä lenkkejä ei juurikaan tehty - paitsi, että juuri edeltävänä päivänä oltiin käyty 5km lenkki. Pentu oli juossut vapaana ja Jumi oli kiinni kuten se aina on. Kuin salama kirkkaalta taivaalta oivalsin mitä oli muuttunut - remmi!

Meillä koirat on aina kulkenut nahkaisissa kolmen metrin hihnoissa. Ne on helppo kääriä vähän lyhyimmiksi kun on tarve ja helppo päästää vähän pidemmälle. Olen naureskellut Jumin tavalle käydä lenkillä - sehän ei kävele. Ei askeltakaan. Se ravaa, sillä on päämäärä. Koiran harmiksi minä olen siellä remmin toisessa päässä ja hidastelen joten se ei pysty ravaamaan eikä varsinkaan etenemään niin nopeasti kuin se haluaisi. Kävelyn sijaan se siis passittaa (saman sivun jalat liikkuvat yhtäaikaisesti). Tämä on koiralle ihan äärettömän huono askellaji eikä sen tulisi liikkua siinä ollenkaan.

Fyssarikäyntien välissä olin siirtänyt Jumin täysin fleksille. Tämä johtuen ihan käytännön syistä - pentu piti koulia kävelemään lyhyessä remmissä ja jos Jumi sai mennä omiaan niin pentua ei kiinnostanut riehua sen kanssa vaan keskittyi paremmin tekemiseen. Eli, Jumi sai ravata / pysähtyä / ravata oman mielen mukaan mutta sen ei tarvinnut odottaa tai hidastella minun takia jolloin sen peitsaaminen oli koko kuukauden aikana lähes nolla.

Lopputulos. Koira jonka selkä on täysin pehmeä ja hyvässä lihassa. Juttelin fyssarin kanssa tuosta peitsaamisesta ja hän oli ehdottomasti sitä mieltä, että peitsaaminen on saatanasta ja mikäli fleksiratkaisu toimii niin pysytään siinä. Kerrankin edullinen ratkaisu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti