maanantai 16. joulukuuta 2013

Huonon onnen viikonloppu

Messariviikonloppu. SE viikonloppu mitä odotin koko vuoden (näyttelyistä siis). Olin suunnitellut mitä ostan, mitä teen minäkin päivänä ja mitä laitan päälleni. Koira oli pesty ja kamat pakattu.

Perjantaina lähtiessäni kotoa annoin Briolle putkiluun ja lähdimme Jumin kanssa näytelmiin. Sileän erin verran juostiin kehässä ja tuomari oli mielestäni hieman "epäluotettava" kun joutui yhden koiran kohdalla kysymään, että minkä värinen koira on kyseessä. Sitä jotenkin uskoisi, että tuomari tietäisi rodun sallitut värit yms ennenkuin astuu kehään.
 
Iltapäivällä kun tulin kotiin päästin koiran irti ovella ja Jumi nuuhki ilmaa ja ampaisi makuuhuoneeseen. Hetken päästä kuulin Jumin syövän sitä putkiluuta enkä ajatellut asiaa sen enempää kun onhan se niitä syönyt vaikka kuinka ja paljon. Todellisuudessa se oli syönyt koko sen putkiluun vaikka normaalisti se syö pelkän sisuksen.

Illalla juttelin puhelimessa lauantain näyttelystä sekä perjantain koirista. Olin keskiyöllä viemässä koiria vielä kuselle ja kutsuin Jumia ovelta. Koiraa ei näy eikä kuulu. Kurkkaan olohuoneeseen jossa koira makaa edelleen sohvalla. Käsken sen alas. Jumi ei liikahda. Käsken uudestaan. Hitaasti koira valuu lattialle jossa se seisoo katkarapuna lattialla kunnes lysähtää lattialle. Soitin pieneläinklinikalle ja kannoin koiran autoon.

YES:llä ottivat suolistosta röntgenin, totesivat luumassan ja nesteyttivät. Jumi veti kuulema hirveän ripaskan seinille joten diagnoosi oli akuutti ripuli sekä kaasuuntuminen ja antoivat mukaan ab-kuurin ja kotiuttivat meidät.
Lauantai mentiin hissukseen mutta kakkaa ei kuulunut ja koira edelleen seisoskeli / käveli katkarapuna. Mitä lähemmäs iltaa mentiin sitä enemmän muuttui taas katkaravuksi (lääkkeet lopettivat tehoamisen). Illaksi mentiin taas YESlle hoitoon. Tällä kertaa röntgenillä todettiin se samainen luumassa ja sen, että kyseessä on tukos. Nestettä kaveri sai paljon sekä kipulääkkeitä. Parafiinia sekä etu- että takakautta ja paskomisen jälkeen otettiin kontrollikuvat. Kaasualueet olivat ennallaan mutta massa oli pienentynyt. Lähdettiin kotiin 8h hoidon jälkeen.

Kun maksoin messarin kolmelle päivällä nostelin kulmakarvoja sen kovalle hinnalle. Viikonloppu näyttelyineen tuli maksamaan reilu 150e. Taisi olla kohtalon ivaa, että tämä tukostouhu sattui juuri samalle viikonlopulle. Eläinlääkäri tuli maksamaan reilu 750e. Onneksi on vakuutus!

Messarin jälkeisenä päivänä alkoi taas kakka kulkemaan ja onkin sen jälkeen kulkenut normaalisti. Ihan hysteerinen en sentään ole edelleenkään luiden tai luupäivien suhteen mutta tämän kokemuksen jälkeen meillä ei kyllä anneta valvomatta mitään luita ja samana päivänä ei syödä luita ja kuivaruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti