perjantai 2. helmikuuta 2018

Jos ei yritä ei voi epäonnistua

Kuten osa tietää Brion kanssa harrastetaan suojelua. Jostain syystä en koe hirveää tarvetta julistaa tätä asiaa maailmalle koska laji itsessään herättää mielipahaa osassa koiraharrastajissa jonka lisäksi rotu itsessään tuo oman säväyksensä. Jos ihan rehellisiä kuitenkin ollaan niin amstaffi on varmasti tyhmin valinta jos haluaa suojelua harrastaa. Toki tämä varmasti on yksilöstäkin riippuva mutta noin yleisesti rotu jonka historiakin perustuu siihen, että sen ei kuulu osoittaa aggressiota ihmistä kohti niin se ei tule koskaan olemaan hyvä kaksiviettinen suojelusesse.

Siitä huolimatta harrastan Brion kanssa suojelua. Tai no, maalimiehen kanssa hakataan päätä seinään koska kerta näin pitkälle ollaan päästy niin ei luovuteta ennenkun se IPO1 on plakkarissa. Syksyllä otin härkää sarvista ja lähdin kokeilemaan oman seuran kisoihin.

Sää oli kuin morsian eikä todellakaan meidän puolella minkä (ehkä) pisteistä huomaakin. Vettä tuli kun aisaa koko suorituksen ajan ja meinas usko loppua jo ennenkun päästiin paalulle pellolla. Jälki meni kuitenkin ihan kivasti, ei ongelmia. Tottiksessa koiran hengaili mukana kuin märkä rätti - ei mennyt liikkeestä maahan, ei myöskään hypännyt estettä kumpaakaan suuntaan eikä mennyt maahan eteenmenossa (meni kuitenkin eteen eli voitto sinänsä). Paikallaolossa olin jo niin vihainen, että koirakaan ei tohtinut sieltä nousta. Ensi vuonna otetaan uusiks mielellään sellaisella kelillä että Brion kassit ei kastu.

A96 B55 C70 yht 221 (= pistemäärä sinänsä riittäisi tulokseen jos ei tuo pirunsaatanan tottis olisi noin paska). Ja lisätään tähän vielä se, että Brio on ainoa amstaffi suomessa joka on suorittanut koko kokeen hyväksytysti vaikkakin pisteet ei riittänyt tulokseen.

Ensimmäinen kuva © Jari Ananin. Loput kuvat © Pia Ananin

  


   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti