torstai 10. joulukuuta 2015

Hammaskirous iski taas

Joku langetti päälleni hammaskirouksen. Aivan satavarmasti koska näin huonoa tuuria ei ole kellään.

Hifi oli ollut meillä kolmisen viikkoa kun tuli tekstiviesti mieheltä:
"Hifin kulmuri on katki, aika pahalta näyttää" 

Ensimmäinen ajatus oli, että ei %&€# TAAS. Kulmuri oli katkennut ikenen sisään eli pakko se oli poistattaa. Soitin siltä istumalta Anidentiin ja sain ajan seuraavalle päivälle jonka jälkeen tuli se pakokauhu - millä mä tän maksan ja olihan se vakuutus voimassa?

Soitin lähiTapiolaan ja esitin asiani: Koira on murtanut hampaan ja sen vakuutus on otettu pari viikkoa aiemmin, että kuinkakohan minun käy huomenna eläinlääkärissä. Vakuutusneuvottelija pyöritteli siellä papereita hetken ja tokaisi sitten, että ei se vakuutus ole vielä voimassa niin nou cän do. Mä näin rutiköyhän itseni sieluni silmin. Onneksi asiakaspalvelija tajusi mokansa ja varmisti vielä, että oliko se tapaturma (no olihan se). Asiakapalvelija kertoi "lottovoitosta" eli vakuutus korvaa tapaturmat ilman karenssia. Saisin pitää rahani.

Katkennut kulmuri
Hifin hammas poistettiin seuraavana päivänä ja lasku oli rapiat 450e. Tikkejä oli useita ja kun lääkäri alkoi juttelemaan jälkihoidosta muistui elävästi mieleen miten hankalaa ja hirveää se aikuisen amstaffin kanssa. Nyt oli käsissä leikattu ja tikitetty 10-viikkoinen malinoispentu jolla oli purukielto kaikkeen pariksi viikoksi. Ai että. Hauskaa tulisi olemaan.

No onneksi (?) mies meni ja ajoi meidän toisen auton lunastukseen joten kun elettiin siinä yhden auton voimin niin jompikumpi oli meistä kotona päivisin (kiitos etätyön mahdollisuus). Ekoina päivinä yksi ylätikeistä aukesi ja sen ansiosta saatiin ab-kuuri mutta yllättävän hyvin se koira (ja me!) sinnitteli läpi sen pari viikkoa niin, että 12-viikkoisena päästiin jo antamaan ekat rokotukset ja poistamaan tikit.

Nyt on hampaita tippunut sitten sitäkin ahkerammin mutta onneksi tällä kertaa ihan luonnollisen kautta. Uusia etuhampaitakin pilkahtelee jo :)

Leikattu hammas ja ratkennut tikki

1 kommentti:

  1. Oho, onpas ollut hurjan näköinen hammas. :D

    www.tottethehavanese.blogspot.fi

    VastaaPoista