maanantai 21. maaliskuuta 2011

Ekat tokoskabat

Sunnuntaina oli THE day. Käytiin Espoossa harkkatoko-kisoissa. Luokka oli helpotettu möllitoko jossa sai seurauttaa/imuttaa herkulla tai lelulla. Minua jännittä selvästi enemmän kuin koiraa eteenkin kun meillä tuo maahanmeno on ollut ihan snadisti hukassa...

Ennen suoritusta otin muutaman kontaktiharjoituksen (muuta minun ei tuossa tilanteessa edes kannattanut miettiä) ja olin oikein tyytyväinen siihen, että koira piti kontaktin vaikka ympärillä oli melua. Luokka jaettiin kahteen osaan ryhmäliikettä (paikalla makuu) varten. Oltiin ekassa ryhmässä.

Luoksepäästävyys oli hyvä vaikkakin koira olisi mielellään saanut pitää persauksen maassa eikä yrittää nuolla tuomaria naamasta... Paikallaolosta tuli rike, Jumi lähti kävelemään minua kohti ja jouduin komentamaan maahan uudestaan. Siinä se sitten pysyi loppuun asti (mitä nyt heitti ittensä sammakkoasentoon ja haisteli maata - ai miten niin iso EVVK koiran puolelta?).

Olin kolmas lähtijä luokassa ja voin kertoa, että jännitti ihan pirusti. Ensin oli seuraamista, käännöksiä, täyskäännöksiä yms. Sisätiloissa seuraaminen on meille haastavaa kun koira ei tunnu saavan samaa virettä kuin ulkona namipalkalla. Lelupalkalla sen saa hyvään vireeseen mutta liiankin hyvään - Jumi alkaa pomppia ja hyppiä eikä malta lelulla pitkiä pätkiä. Joten seuraamisessa tiesin ottavani miinuspisteitä kun houkuttelin EVVK koiraa mukanani. Käännöksissä Jumi olisi mielellään jatkanut matkaa suoraan joten sekään ei ollut ihan nappisuoritus. Ainoa hyvä kohta seuraamisessa oli juoksu-seuraus kun vauhtia oli vähän enemmän.

Tästä jatkettiin liikkeestä maahanmenoon. Se sujui odotusta paremmin ja suureksi yllätykseksi koira ei ennakoinut istu-käskyä kun palasin viereen (mahtaako johtua siitä, että viime kuukaudet se on vapautettu maasta...). Tämän jälkeen Jumi jäi käskystä istumaan ja kävelin itse hallin toiseen päähän. Käskystä eteen ja siitä sivulle. Tässä kohtaa olisin voinut potkia itseäni päähän koska käsky sivulle tuli ennen liikkarin lupaa käskyttää. Pahus!

Kömmähdyksen jälkeen oli pakko koota ittensä sillä liike oli seisomaan jääminen liikkeestä joka sujui hyvin (tosin se on aina -kopkop- sujunut joten en olettanut sen tuottavan ongelmia).

Viimeinen koitos radalla oli estehyppy. Sitä ollaan harjoiteltu tasan muutama kerta joten en ollut kovin luottavaisella mielellä. Totesinkin, että otan vaikka nollan tästä mutta koira menee omalla tyylillä. Koira käskystä sivulle, kävin sen jälkeen asettamassa esteen toiselle puolelle lihapulla-palan ja palasin viereen. Liikkarin merkistä käskin hyppyyn ja sitten seiso jonka jälkeen kävin hakemassa koiran viereen.

Tärisevin käsin kävin kättelemässä liikkaria ja näin meidän koitos oli ohi :)
Harmittaa se paikallaolo koska se(kin) on liike jonka Jumi osaa. Mutta näin tällä kertaa.

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 5
Seuraaminen kytkettynä 5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
Luoksetulo 8,5 (mä mokasin koska tein käskyn eteen/sivulle jossa sivulle tuli ilman liikkarin käskyä t.hermostunut idari)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Estehyppy 6
Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä 114,5p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti